Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Dacă Putin va încerca un război cu NATO, va fi greșeala vieții lui" | Fost comandant adjunct al NATO: "Pregătiți-vă pentru varianta de neconceput!"

Radu Tudor: "Dacă Putin va încerca un război cu NATO, va fi greșeala vieții lui" | Fost comandant adjunct al NATO: "Pregătiți-vă pentru varianta de neconceput!"

Avertismentele privind izbucnirea, în viitorul apropiat, a unui război între NATO și Rusia se înmulțesc în cascadă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   12:52

După planul secret al Bundeswehr, dezvăluit de presa germană și care prognoza un conflict militar direct în vara anului viitor, au urmat alte semnale similare.

Șeful armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a cerut, recent, formarea unei armate de 120.000 de oameni în trei ani.

Un fost comandant militar-adjunct al NATO, generalul britanic Richard Sherriff, a spus, joi, pentru Sky News, că Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru ceea ce este "de neconceput" și să ia în calcul recrutarea civililor.

La tabloul zugrăvit de aceste declarații se adaugă și vizita întreprinsă, joi, de președintele rus Vladimir Putin, în exclava Kaliningrad, după ce Alianța militară Nord-Atlantică a început cel mai amplu exercițiu militar de după Războiul Rece.

În acest context, amiralul olandez Rob Bauer, șeful Comitetului Militar al NATO, a afirmat, la rândul său, că mulți dintre oamenii obișnuiți nu înțeleg cât de mare este pericolul unei confruntări militare cu Rusia.

Șeful Comitetului Militar NATO îi laudă pe cetățenii care își cumpără lanterne și radiouri cu baterii

El i-a lăudat pe cei care își iau măsuri de precauție și "cumpără aparate radio cu baterii". 

"Foarte bine! Trebuie să ai apă, trebuie să ai un radio cu baterii, trebuie să ai o lanternă cu baterii, ca să te asiguri că poți supraviețui în primele 36 de ore", a declarat Bauer.

"Aș spune că, în primul rând, sunt niște sfaturi de bun simț. Noi, cei care am mai trăit și perioadele anilor '70 - '80, știm bine că eram sfătuiți de bunicii noștri, de părinții noștri, să avem undeva în casă niște provizii puse de-o parte, o lanternă.

Chestiunile acestea nu țin de război sau de iminența unei confruntări cu Rusia, ci țin, mai degrabă, de elementara educație pe care trebuie să o ai.

Radu Tudor: "Nu cred că va fi un război NATO - Rusia, dar dacă Putin va încerca, va fi greșeala vieții lui"

Mâine-poimâine poate să apară un blackout (o pană de curent) sau, Doamne ferește, un cutremur.

Toate aceste sfaturi sunt normale. Dar în 2024, când amiralul Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, reamintește aceste lucruri, toată lumea le subsumează ideii de război.

Nu cred că va exista un război între Rusia și NATO, dar sunt convins că Vladimir Putin își dorește acest lucru și, ca să îl descurajăm, am declanșat acest excepțional exercițiu, Steadfast Defender 2024, prin care 90.000 de militari din NATO, pe toată suprafața Alianței, vor activa absolut toate planurile de apărare noi, pe care Alianța le-a aprobat la summitul de la Vilnius.

Așadar, îi arătăm lui Putin că va fi greșeala vieții lui dacă va încerca orice fel de agresiune militară pentru un centimetru din suprafața NATO", a spus la Antena 3 CNN analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor.

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close