Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Acum tinerii pot fi militari în termen cu soldă şi pregătire militară adevărată, nu 80% la munci agricole"

Radu Tudor: "Acum tinerii pot fi militari în termen cu soldă şi pregătire militară adevărată, nu 80% la munci agricole"

Analistul militar Radu Tudor spune că este o soluţie bună revenirea militarilor în termen cu soldă şi pregătire adevărată.

Radu Tudor: "Acum tinerii pot fi militari în termen cu soldă şi pregătire militară adevărată, nu 80% la munci agricole"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    12 Aug 2021   •   14:03

Jurnalistul adaugă faptul că Serviciul militar obligatoriu din vremea comunismului a fost o "umilinţă, un chin" şi nu prea avea nici relevanţă militară.

"Acum tinerii pot fi militari în termen cu soldă şi pregătire militară adevărată, nu 80% la munci agricole sau alte aşa-zise misiuni fără o relevanţă în zona apărării propriu-zise", a continuat Radu Tudor.

Radu Tudor: "Serviciul militar obligatoriu din comunism a fost o umilinţă, un chin"

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Strategia militară a României denumită "Capacitate defensivă credibilă, pentru o Românie sigură, într-o lume marcată de provocări". Una dintre principalele modificări este reintroducerea serviciului militar voluntar în termen.

"O solutie moderna, profesionista, europeana. O sansa pentru cei care, tineri fiind, doresc sa aiba o pregatire militara, cu disciplina si rigoare. Dupa aceea, pot avea un atú intr-o eventuala optiune pentru o cariera militara. 

Serviciul militar obligatoriu din vremea comunismului a fost o umilinta, un chin, cu foarte slaba relevanta militara pentru cei care "au facut armata". 

Tudor: "Acum tinerii pot fi militari în termen cu soldă şi pregătire militară adevărată, nu 80% la munci agricole"

Acum tinerii pot fi militari in termen cu solda si pregatire militara adevarata, nu 80% la munci agricole sau alte asa-zise misiuni fara o relevanta in zona apararii propriu-zise. 

Sunt curios cati din tinerii Romaniei de azi vor dori sa faca serviciul militar in termen, in mod voluntar. Trebuie sa fie optiunea lor, liber consimtita, nu vointa parintilor, a lu' tataie sau mamaie. "Ca asa ierea pe vremea lor", a scris analistul militar Radu Tudor, pe pagina de Facebook.


 

×
Subiecte în articol: radu tudor armata soldă
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close