Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Britanic celebru, mort după o amenințare din partea Rusiei

Radu Tudor: Britanic celebru, mort după o amenințare din partea Rusiei

Radu Tudor: Britanic celebru, mort după o amenințare din partea Rusiei
13 Noi 2019   •   09:32

Radu Tudor a vorbit pe blogul personal despre un fost ofițer al Armatei Britanice, care a fost găsit mort în apropierea casei sale, la câteva zile după ce ministrl rus de externe îl amenințase.

”Un fost ofiţer al Armatei Britanice care a pus bazele „Căştilor Albe”, o organizaţie de ajutor în situaţii de urgenţă în Siria, a fost găsit mort în apropierea locuinţei sale din Istanbul, la doar câteva zile după ce ministrul rus de externe îl ameninţase, acuzându-l de spionaj, relatează The Independent.

James Le Mesurier, în vârstă de 48 de ani, a fost directorul fundaţiei Mayday Rescue care oferea programe de instruire voluntarilor organizaţiei Apărarea Civilă Siriană (Syria Civil Defence) cunoscută şi ca White Helmets, el având de altfel un rol important în punerea bazelor acesteia în 2013, în Turcia.

În 2016 a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru oferirea de ajutor civililor sirieni marcaţi de război. Poliţia nu a confirmat circumstanţele morţii lui Le Mesurier care ar fi căzut de la balconul apartamentului său din capitala Turciei luni dimineaţă.”

Continuarea pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close