Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: ”3300 militari NATO vor apăra România de pe teritoriul nostru. Harta bazelor si unităților NATO”

Radu Tudor: ”3300 militari NATO vor apăra România de pe teritoriul nostru. Harta bazelor si unităților NATO”

Ratu Tudor spune că aliații au decis sporirea măsurilor de apărare în țara noastră. Astfel că, în România, este în decurs de așezare un dispozitiv de 1900 de militari americani.

Radu Tudor: ”3300 militari NATO vor apăra România de pe teritoriul nostru. Harta bazelor si unităților NATO”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    17 Feb 2022   •   08:27

”În urma creșterii posturii agresive a Rusiei în jurul Ucrainei, în bazinul Mării Negre și la frontierele NATO, aliații au decis sporirea măsurilor de apărare.

Deși Rusia are peste 150.000 militari masați în jurul Ucrainei, NATO are mult mai puține forțe pe Flancul de Est. Dar numărul acestora crește în Polonia, România, Lituania, Letonia, Estonia.

În România, este în decurs de așezare un dispozitiv de 1900 de militari americani. 1000 de militari din Regimentul 2 Cavalerie sunt ultimii veniți la Mihail Kogălniceanu. Ceilalți 900 erau deja prezenți în bazele de la Deveselu, Câmpia Turzii, Mihail Kogălniceanu și în diverse structuri NATO de pe teritoriul României.

Iată harta unităților cu participare multinațională NATO de pe teritoriul României :

Alți circa 400 de militari NATO se află în diverse baze și unități. Cei mai vizibili sunt militarii italieni și germani, care execută cu aeronavele lor militare serviciul de Poliție Aeriană pentru România de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, prin rotație cu alte țări aliate”.

Dacă Grupul de Luptă NATO se va constitui până la începutul verii, pe teritoriul României vor exista aproximativ 3300 militari aliați veniți în misiune pentru apărarea României și Flancului Estic”, scrie Radu Tudor pe blogul personal

×
Subiecte în articol: radu tudor NATO
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close