Antena 3 CNN Actualitate Protestele taximetriştilor continuă în Bucureşti | Mii de şoferi de taxi s-au adunat în Piaţa Constituţiei pentru a-şi striga nemulţumirile

Protestele taximetriştilor continuă în Bucureşti | Mii de şoferi de taxi s-au adunat în Piaţa Constituţiei pentru a-şi striga nemulţumirile

Peste 4.000 de şoferi de taxi blochează Piaţa Constituţiei din București, cerând Guvernului reguli egale pentru taximetria clasică şi companiile de ride sharing. Printre principalele lucruri cerute de taximetrişti sunt limitarea numărului mașinilor de transport alternativ și fiscalizarea serviciului.

de Mădălina Ignat    |    13 Mar 2024   •   10:10

Mii de taximetrişti s-au strâns în Piaţa Constituţiei, din nou, în semn de protest pentru a-şi striga nemulţumirile. Aceştia cer intrarea în vigoare cât mai rapid a ultimelor proiecte ale Guvernului privind egalizarea obligaţiilor celor care fac taxi cu obligaţiile care fac ride sharing.

Mai mult decât atât, taximetriştii cer şi limitarea copiilor conforme pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, asta în contextul protestelor taximetriştilor din ultima perioadă, care mai cer, printre altele, şi un tratament egal în comparaţie cu marile companii de ride sharing.

Ministerul Transporturilor a pus în transparenţă un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea legislaţiei transportului alternativ. Se propune interzicerea realizării transportului alternativ cu autoturisme închiriate sau cu contract de comodat efectuarea acestui tip de transport doar în localitatea în care este înmatriculat respectul autoturism şi modificarea ecusoanelor, astfel încât să poată fi observate de la distanţă aceste autoturisme.

Protestul taximetriştilor este programat să dureze la ora 18:00. Taximetriştii spun însă că dacă astăzi nu se va lua o decizie clară în ceea ce îi priveşte au de gând să blocheze Capitala şi să protesteze şi în zilele următoare.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close