Antena 3 CNN Actualitate S-a stabilit cum se împart banii în sistemul medical. Procentele care ar urma să ajungă la fiecare categorie de personal

S-a stabilit cum se împart banii în sistemul medical. Procentele care ar urma să ajungă la fiecare categorie de personal

După multe proteste şi lungi negocieri Federația Santias și reprezentanții Guvernului au stabilit cum să fie împărțiți banii în sistemul medical.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   08:29

Potrivit unui draft al OUG, au fost fixate procentele care ar urma să ajungă la fiecare categorie de personal. Astfel, vor creşte salariile de baza ale asistentelor, medicilor, ale angajaţilor TESA, însă şi ale personalului auxiliar.

Potrivit surselor noastre din interiorul Federaţiei Sanitas, cel mai mare procent ar urma să ajunga către asistente. Pe lângă cei 5%, asistentele urmează să beneficieze de o creştere de 29% anul acesta, majorare care va fi acordata în două tranşe: 1 martie şi 1 iunie. Asta înseamnă că asistentele ar urma să primească în plus până la 1.500 lei brut.

Pentru angajaţii TESA, creşterea va fi de 25% cu tot cu procentul acordat de la 1 ianuarie. Cei 20% vor fi acordaţi de asemena în două tranşe.

Angajatii din domeniul administrativ înseamnă că ar putea primi în plus aproximativ 1.000 lei, asta în situaţia în care această categorie de personal este plătită cel mai prost din sistemul medical.

De această creştere de 20% vor beneficia şi brancardierii, infirmierele, kinetoterapeuţii şi farmaciştii.

Atenţie! Medicii primesc anul acesta în total o majorare de 13%, ceea ce ar înseamna, în funcţie de fiecare gradaţie, că ar urma să primească de fapt cei mai mulţi bani, între 1400-2000 lei.

Guvernul a stabilit însă că va creşte doar salariul de baza al personalului medical, ceea ce înseamnă că sporurile rămân la acelaşi nivel.

Ordonanţa de Urgenţă în acest sens urmează să intre în următoarea şedinţă de guvern, iar impactul bugetar ar urma să fie de 2,5 miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: asistente bani guvern sanitas
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close