Antena 3 CNN Actualitate Protestul fermierilor s-ar putea extinde în întreaga ţară! Jandarmii şi poliţiştii păzesc intrările în Capitală

Protestul fermierilor s-ar putea extinde în întreaga ţară! Jandarmii şi poliţiştii păzesc intrările în Capitală

Fermierii și transportatorii au decis să continue protestul în urma consultărilor de la Guvern, care au durat mai bine de trei ore. Echipaje ale poliției și jandarmeriei se află la toate intrările în Bucureşti, pentru a-i împiedica pe manifestanți să intre cu utilajele. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Ian 2024   •   08:49

Agricultorii avertizează că revolta s-ar putea extinde în toată țara.

Protestul fermierilor continuă după ce negocierile cu Guvernul nu s-au terminat favorabil pentru aceștia.

Protestatarii spun că nu vor înceta manifestațiile până când nu vor primi ce au cerut.

Citeşte şi"Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară!": Mărturiile fermierilor veniți din toată România la protest, blocați cu utilajele la marginea Bucureștiului

Situația financiară dificilă i-a determinat pe producătorii agricoli din România să iasă în stradă şi să-şi strige nemulțumirile faţă de accizele şi taxele prea mari.

Mărturiile fermierilor sunt dramatice și reprezintă un strigăt de disperare. "Ni se pune pumnul în gură. Suntem considerați ca niște mari infractori. Se vede clar ce face politicul cu noi. Noi am ieșit să ne cerem drepturile.

Să își ia mâna de pe Ucraina, să se întoarcă către fermierul din România. Această clasă politică iresponsabilă mi-a îndatorat nepoții mei. Se împrumută de la o zi la alta. Nu vom permite", a spus fermierul Ștefan Muscă, aflat la protest.

Vezi şiEșec la masa negocierilor. Fermierii își strigă nemulțumirea în stradă: "Nu am venit aici cu intenții rele. Am venit pentru România"

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre protestul transportatorilor şi al fermierilor.

"Am discutat cu foarte mulți fermieri, aștept ca o echipă să-și asume acest protest și îi aștept la Ministerul Agriculturii să discutăm", declară ministrul Agriculturii.

Traficul din Capitală ar putea fi realmente paralizat dacă protestatarii primesc autorizație să intre cu utilajele în oraș. 
 

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close