Antena 3 CNN Actualitate Programul "Permis pentru viitor", şcoala de şoferi gratis pentru români. Condițiile pe care tinerii trebuie să le îndeplinească

Programul "Permis pentru viitor", şcoala de şoferi gratis pentru români. Condițiile pe care tinerii trebuie să le îndeplinească

Programul "Permis pentru viitor" a ajuns la cea de-a noua ediție și se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Tinerii care sunt eligibili pot să urmeze școala de șoferi pe gratis.

Programul "Permis pentru viitor", şcoala de şoferi gratis pentru români. Condițiile pe care tinerii trebuie să le îndeplinească
de Roxana Mihăiescu    |    10 Ian 2024   •   12:56

Beneficiarii acestui program sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care provin din medii defavorizate.

Prin intermediul programului, tinerii pot aplica pentru obținerea permisului de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Toate costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente sunt suportate de Fundaţia Pentru Comunitate.

Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte. Persoanele interesate se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024. 

Citește și: Fenomenul șomajului invizibil, tot mai prezent în România. Cât așteaptă în medie un român pentru a fi angajat din nou

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Documentele nesare pentru înscrierea în cadrul programului:

  • scrisoare de motivare personală
  • anchetă socială
  • declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
  • ofertă de preț de la școala de șoferi
  • document despre nivelul studiilor absolvite.

Un alt aspect important este faptul că persoanele care au obţinut permisul de conducere într-o ediţie precedentă a programului ”Permis pentru viitor” şi doresc să depună solicitare de finanţare pentru o altă categorie de autovehicule o pot face. Aceștia trebuie să trimită doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preţ şi o scrisoare de motivaţie personală, conform informațiilor precizate pe site-ul organizației.

337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diferite categorii de permise de conducere, în decursul celor opt ani de existență a programului. De asemenea, alți 169 de tineri au finalizat cu succes aceste cursuri, iar alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close