Antena 3 CNN Actualitate Program de cooperare semnat între România și Iordania

Program de cooperare semnat între România și Iordania

Program de cooperare semnat între România și Iordania
17 Iun 2019   •   18:33

Ministerul Învățământului Superior și Cercetare Științifică a semnat, luni, un program de cooperare cu Guvernul României în domeniile educației, culturii, turismului și mass-media.

Programul a fost semnat de Ministrul Educației, Învățământului Superior și Cercetării Științifice Dr. Walid Maani și, în numele Guvernului României, Secretarul de Stat pentru Relații Instituționale al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Magdalena Grigore.

La semnare au participat ambasadorul României la Amman Nicolae Comănescu și secretarul general al Ministerului Învățământului Superior, dr. Ahed Al-Wahadni.

În cadrul programului, guvernul român se angajează să ofere 30 de burse anual pentru Iordania, distribuite astfel: 20 de burse pentru programul de  licență, 5 burse pentru cursul de masterat și 5 burse pentru programul de doctorat. 

Cele două părți sunt obligate să primească studenții celeilalte țări, să studieze pe propria cheltuială și la toate nivelurile științelor "licență, masterat și doctorat" și diplome postuniversitare.

Cele două părți vor încuraja participarea la evenimente internaționale organizate în ambele țări, cum ar fi cursuri de formare, conferințe, seminarii și seminarii pe teme educaționale.

Programul prevede cooperarea celor două țări în domeniul formării profesionale prin schimbul de informații în programele de predare, structurarea unităților de formare, evaluarea experiențelor științifice ale studenților și a programelor de formare pentru profesori și manageri în funcție de domeniul de activitate și specializare.

Cele două părți, la cererea uneia dintre ele, fac schimb de informații și documente privind cultura, civilizația, istoria și geografia, pentru a se asigura că aceste concepte sunt prezentate în mod corespunzător în broșuri și alte publicații de specialitate.

În conformitate cu programul, cele două părți vor face schimb de informații și publicații cu privire la conținutul, structura și sistemul educațional din țara lor, precum și programele, curricula, manualele, documentele și publicațiile legate de procesul educațional.

Cele două țări vor încuraja și dezvolta o cooperare directă între instituțiile de învățământ prin schimbul întrecadre didactice și studenți pentru activități științifice și de cercetare, schimburi de anuare, literatură, literatură specializată și materiale didactice, precum și schimbul de informații privind organizarea științifică evenimente.

Dr. Al-Maani a solicitat intensificarea cooperării și coordonării dintre universitățile iordaniene și instituțiile de învățământ superior din România, în special în domeniul cercetării științifice aplicate, care să arate profunzimea relațiilor de cooperare culturală și științifică dintre Iordania și România.

La rândul său, secretarul de stat pentru relații instituționale al Ministerului român al Afacerilor Externe, Maria Magdalena Grigore, a subliniat dorința țării sale în ceea ce privește promovarea și încuraja cooperarea bilaterală cu Iordania în perioada următoare, apreciind nivelul instituțiilor de învățământ superior iordanian din domeniile de cercetare științifică, predare și servicii în folosul comunității.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close