Antena 3 CNN Actualitate Problemele Facebook, prilej de glume pentru internauți. Au reacționat cu meme-uri după căderea celor trei platforme de socializare

Problemele Facebook, prilej de glume pentru internauți. Au reacționat cu meme-uri după căderea celor trei platforme de socializare

După ce aplicațiile Facebook, WhatsApp și Instagram nu au funcționat pentru mai mult de șase ore, ieri, spațiul online a fost asaltat de meme-uri în care se glumește despre situația neplăcută.

Problemele Facebook, prilej de glume pentru internauți. Au reacționat cu meme-uri după căderea celor trei platforme de socializare
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2021   •   10:37

Twitter a fost platforma pe care au ajuns mulți dintre cei care foloseau Facebbok, WhatsApp sau Instagram.

Chiar și reprezentanții Twitter au glumit pe pagina oficială a platformei de socializare pe seama problemei competitorului său. „Bună, literalmente, tuturor”, este mesajul transmis de pe contul „Twitter”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai bine de șase ore fără Facebook, în România și în lume

Utilizatorii români ai serviciilor Facebook au început să constate efectele problemelor platformei luni, în jurul orei 18.30.

Conform site-ului downdetector.com, din acel moment a crescut exploziv numărul raportărilor privind serviciile nefuncționale ale Facebook.

Internauții au migrat pe Twitter și pe alte platforme pentru a sesiza incidentul global. Mesajele postate arată că au fost afectați utilizatori din toată lumea.

În cazul României, downdetector.com a consemnat un vârf al raportărilor în jurul orei 19, cu aproape 5.000 de incidente semnalate.

Zi neagră pe bursă pentru Facebook

Luni, ziua care a consacrat unul dintre cele mai ample și mai de durată incidente tehnice din istoria Facebook, a adus și o corecție severă a acțiunilor acestei companii pe bursă, relatează presa internațională.

Titlurile au deschis pe pierdere și înregistrau o corecție de 5,3 procente în tranzacțiile bursiere de luni după-amiază (după ora coastei de est în SUA, n.r.), pentru a închide ziua cu o pierdere de 4,89%.

Pana care a scos din circuit Facebook și celelalte platforme deținute de companie este explicată de specialiști printr-o eroare DNS.

DNS sau Domain Name System face conversia adreselor literale în adrese numerice.

Directorul tehnic al Facebook, Mike Schroepfer, a confirmat pe Twitter că serviciile companiei sunt afectate de "probleme de rețea".

Mai mulți specialiști în retelistică și securitate informatică au estimat, la rândul lor, că problemele de la Facebook par să fie provocate de o configurație DNS.

Facebook deține controlul asupra setărilor suspectate a fi la originea problemei, ceea ce înseamnă că întreruperea serviciilor este o chestiune imputabilă Facebook și nu unui factor extern, remarcă Reuters.

Pe de altă parte, ipoteza unui sabotaj din interior nu poate fi exclusă, adaugă agenția de presă.

O problemă a DNS a provocat, în iulie anul curent, "căderea" mai multor site-uri care foloseau infrastructura companiei Akamai Technologies.

Akamai a declanșat eroarea DNS după o actualizare a configurației sistemelor informatice.

 

×
Subiecte în articol: Facebook meme-uri
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close