Antena 3 CNN Actualitate Ce au găsit anchetatorii la locul exploziei de la Crevedia | Mobilizare fără precedent pentru lămurirea tragediei

Ce au găsit anchetatorii la locul exploziei de la Crevedia | Mobilizare fără precedent pentru lămurirea tragediei

Informaţii exclusive la Antena 3 CNN! Am aflat ce probe au ridicat procurorii militari de la pompierii care au intervenit la exploziile din Crevedia. Sunt date obţinute de Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN.

de Carmina Pricopie    |    01 Sep 2023   •   15:49

"Sunt patru anchete în total. Cea despre care vorbim acum, cea deschisă de către Parchetul Militar vizează acţiunea şi modul de intervenţie al pompierilor.

Procurorii militari aşteaptă mai întâi de toate raportul de intervenţie, care va veni săptămâna viitoare de la pompieri pentru a vedea exact cum au fost dispuse forţele acolo, cum s-a acţionat, câte echipaje au fost, ce a făcut fiecare dintre cei care au fost acolo şi cine a coordonat toată operaţiunea, cine a dat dispoziţiile şi dacă ele au fost date în mod legal şi dacă au fost, de exemplu, dispoziţii care nu au fost respectate.

Citeşte şi: Primele imagini cu ce a rămas în urma exploziilor de la Crevedia. Oamenii au avut voie, pentru prima dată, să se întoarcă în case

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În sprijinul acestui raport, să spunem, procurorii militari au ridicat deja toate filmările care s-au făcut la faţa locului, filmările făcute chiar de către pompieri. Ele sunt, în acest moment, în posesia procurorilor militari, de asemenea, toate filmările făcute de acei roboţei folosiţi de către pompieri pentru a stinge incendiul, roboţi care au fost distruşi, dar anchetatorii au reuşit să salveze aceste probe şi sunt acum la Parchetul Militar.

 Citeşte şi: "Marea mea avere este scrum acum!". Mărturia unui supravieţuitor din Crevedia, care a rămas fără casă

Totodată, au fost ridicate imaginile surprinse de bodycam-urile poliţiştilor ajunşi prima dată la faţa locului. Cu ajutorul acestor imagini, anchetatorii militari vor putea vedea exact cum au fost dispuse dispozitivele în teren pentru stingerea acestui incendiu", a precizat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: explozia de la Crevedia ancheta
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close