Antena 3 CNN Actualitate Primele rezultate ale anchetei interne de la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde există acuzații despre uciderea mai multor pacienți prin micșorarea dozei de noradrenalină

Primele rezultate ale anchetei interne de la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde există acuzații despre uciderea mai multor pacienți prin micșorarea dozei de noradrenalină

Antena 3 CNN a obținut rezultatele anchetei interne de la Spitalul Pantelimon, acolo unde există acuzații despre uciderea a 17 pacienți, în decurs de patru zile.

de Cristina Ştefan    |    18 Apr 2024   •   07:41

Verificările făcute în rândul angajaților și a fișelor de observație nu au arătat nicio intenție criminală, însă ancheta a tras o concluzie surprinzătoare: trebuie făcute schimbări majore în secția de Terapie Intensivă. 

Membrii comisiei interne a Spitalului Pantelimon au transmis că nu au fost descoperit nereguli pe secția respectivă, ceea ce înseamnă că s-au respectat protocoalele medicale, iar pacienții au primit corect tratamentul.

Rezultatele arată, totodată, că doza de noradrenalină nu a fost redusă,

Pe de altă parte, potrivit raportului, o asistentă medicală ar fi putut decide să modifice doza de noradrenalină din propria inițiatăvă, însă acest lucru nu s-a dovedit până în prezent. 

”Se impun măsuri urgente pentru ridicarea nivelului profesional al personalului aflat în secția de Terapie Intensivă, în mod deosebit a personalului mediu și auxiliar, atât în ceea ce privește cunoștințele medicale cât și modalitatea de comunicare și nivelul de empatie cu pacienții și rudele acestora”, se arată în recomandările propuse de membrii comisiei. 

A fost finalizat și raportul Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătății, reprezentanții instituției spunând că acuzațiile în spațiul public au fost generate de lipsa de comunicare sau de o comunicare defectuoasă între conducerea spitalului și unii angajați. 

Aparținătorii își mută apropiații în alte spitale

Între timp, sunt zeci de aparținători care au sunat în secția de terapie intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală pentru a-și muta rudele într-o altă unitate medicală. 

Sunt însă medici care spun că aparținătorii nu ar trebui să își facă griji în acest sens, şi asta pentru că pacienții sunt îngrijiți corect.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorii au primit o sesizare de la un angajat al spitalului cu privire la faptul că, în perioada 4 - 7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), ar fi decedat aproximativ 20 de pacienți, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină - un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Procurorii au început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor şi au administrat mai multe mijloace de probă în cauză. 

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii verifică aparatura medicală de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Sunt foarte multe semnale de alarmă care vin din partea reprezentanţilor Colegiului Medicilor Bucureşti, însă şi din partea aparţinătorilor.

Dacă ne referim la Colegiul Medicilor Bucureşti, reprezentanţii acestei instituţii spun că este foarte important să avem în continuare încredere în medici, în urma acestui scandal monstru, mai ales că până în acest moment neregulile semnalate de asistenta din Secţia de Terapie Intensivă nu au fost dovedite.

Pe de altă parte, este o mare îngrijorare în rândul aparţinătorilor şi al pacienţilor. Se tem că aceste nereguli ar putea fi şi în alte spitale din Capitală şi din ţară, ceea ce ar însemna, într-adevăr, o situaţie alarmantă.

×
Subiecte în articol: noradrenalină
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close