Antena 3 CNN Actualitate Președintele Klaus Iohannis: „Voi lua deciziile privind numirea miniștrilor interimari după publicarea motivării CCR”

Președintele Klaus Iohannis: „Voi lua deciziile privind numirea miniștrilor interimari după publicarea motivării CCR”

Președintele Klaus Iohannis: „Voi lua deciziile privind numirea miniștrilor interimari după publicarea motivării CCR”
18 Sep 2019   •   17:02

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre decizia CCR luată astăzi. 

Curtea Constituţională a României a admis, parţial, sesizarea Guvernului privind conflictul instituţional cu preşedintele. Iohannis a spus că va lua deciziile privind revocarea și numirea miniștrilor interimari după publicarea motivării CCR. 

„CCR a luat azi în discuție actuala situație politică. Decizia CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni. Un lucru e cert, Guvernul nu mai are aceeași compoziție ca înainte prin plecarea ALDE de la guvernare. Prim-ministrul e obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere. Constat astăzi, cu satisfacție, că și CCR a ajuns în mod corect și inevitabil la exact aceeași concluzie pe care o spun de 3 săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului pentru a cere votul de validare.

Celelalte chestiuni legate de numirile și revocările miniștrilor, care sunt menționate în materialul CCR, sunt blocaje generate de refuzul doamnei prim-ministru de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere. Deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii CCR de astăzi le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi probabil publicată în perioada următoare. Dar, dacă doamna Dăncilă dorește, așa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluția e simplă. Doamnă prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiți în fața Parlamentului pentru votul de validare”, a declarat Klaus Iohannis. 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close