Antena 3 CNN Actualitate Premierul Viorica Dăncilă, în vizită în SUA. Mai multe întrevederi şi semnarea unui acord de împrumut, pe agenda primei zile

Premierul Viorica Dăncilă, în vizită în SUA. Mai multe întrevederi şi semnarea unui acord de împrumut, pe agenda primei zile

Premierul Viorica Dăncilă, în vizită în SUA. Mai multe întrevederi şi semnarea unui acord de împrumut, pe agenda primei zile
Sursa foto: Foto: gov.ro
23 Sep 2019   •   11:04

Premierul Viorica Dăncilă începe luni o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

Agenda primei zile a vizitei cuprinde o serie de întâlniri cu autorităţi locale, cu membri ai conducerii Băncii Mondiale, dar şi participarea la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut destinat "Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar" dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Totodată, şefa Guvernului va participa, la sediul ONU, la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului.

Potrivit programului de lucru al premierului, Dăncilă va avea, luni, în cadrul vizitei de lucru în SUA, la ora 11,00 (ora locală), o întrevedere cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU. Ulterior, Dăncilă se va întâlni cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel.

Premierul va avea o întrevedere şi cu conducerea Băncii Mondiale, iar apoi va participa la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut destinat "Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar", dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Documentul va fi semnat, din partea României, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi din partea BM de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria, în regiunea Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale.

Viorica Dăncilă se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului de Administraţie al American Jewish Committee (AJC), David Harris, şi va participa la un prânz de lucru organizat de AJC.

Ulterior, premierul român va fi prezent la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului şi la "Gala Dinner" oferită de Arthur Schneier, rabinul şef al SUA.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close