Antena 3 CNN Actualitate Premierul Japoniei, primit de Klaus Iohannis. Președintele României: „Vor fi cooperări sectoriale în toate domenile!”

Premierul Japoniei, primit de Klaus Iohannis. Președintele României: „Vor fi cooperări sectoriale în toate domenile!”

Premierul Japoniei, primit de Klaus Iohannis. Președintele României: „Vor fi cooperări sectoriale în toate domenile!”
16 Ian 2018   •   16:03

Update: Klaus Iohannis și premierul japonez, Shinzo Abe, au susținut o conferință de presă comună, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni. Cei doi au vorbit de o colaborare în toate sectoarele.

„Este prima vizită pe care o întreprinde un premier japonez și prima pe care o întreprinde un înalt oficial în cel mai important an, cel al Centenarului.

Doresc să vă mulțumesc pentru această vizită, care confirmă relația de prietenie dintre țările noastre. Relațiile dintre noi au atins un nivel superior, cooperari sectoriale în toate domeniile. împărtășim aceste valori și strategii valorice și interese economice comune. În acest context, am decis să lansăm demersurile pentru ca să ridicăm relația dintre România și Japonia la parteneriat strategic.

Perspective, am încurajat mai multe ivestiții japoneze în România. Dimensiunea culturală este componenta intrinsescă despre care am discutat, inclusiv de Festivalul de Teatru de la Sibiu. Am abordat și colaborarea tot mai extinsă dintre UE și Japonia. L-am felicitat pentru reușita finalizării acordului de partenerat dintre UE și Japonia, un efect pozitiv.

Cooperarea în nivelul securtății cu accent pe evoluția din Marea Neagră și cel nord-coreean. România a condamnat acțiunile provocatoare ale Coreei de Nord”, a declarat Klaus Iohannis.

„Este pentru prima dată când am vizitat România în calitate de premier. România reprezintă un partener crucial pentru Japonia. Astăzi, împreună cu domnul Iohannis am vorbit despre o strânsă cooperare, ordine a legii la nivel internațional.De asemena am discutat de o cooperare în diferite domenii, inclusiv cel al securității. Și am avut discuții constructive. Domnul Iohannis și cu mine am convenit că nu putem accepta înarmarea nucleară a Coreei de Nord”, a declarat la râdul său premierul japonez.

Știre inițială: Premierul japonez a ajuns la Palatul Cotroceni, unde este întâmpinat de Klaus Iohannis.

Shinzo Abe a fost pus într-o situație neplăcută. Inițial, i se programase o ceremonie cu fast la Palatul Victoria, dar toate planurile au fost date peste cap din cauza scandalului de pe scena politică românească, după demisia premierului Mihai Tudose.

Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei.

Vizita premierului japonez are loc pentru a marca cinci ani de la convenirea, în 2013, a unui Parteneriat Reînnoit între România şi Japonia, după cum a transmis Administraţia Prezidenţială.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close