Antena 3 CNN Actualitate Premieră în România: 70 de vaci aterizează pe Aeroportul din Timişoara

Premieră în România: 70 de vaci aterizează pe Aeroportul din Timişoara

Premieră în România: 70 de vaci aterizează pe Aeroportul din Timişoara
Sursa foto: Foto: skyscrapercity.com
24 Oct 2011   •   13:42

În premieră în România, un lot de 70 de vaci de rasă vor ateriza vineri, pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia“ din Timişoara, informează Agerpres. Animalele, provenind din Irlanda, vor fi integrate într-un program de asigurare a hranei pentru copiii unui orfelinat din Oradea şi zeci de familii din judeţul Cluj.
   
"În premieră pentru România, animalele aduse de către Fundaţia Heifer România în parteneriat cu Fundaţia Bothar Irlanda vor ateriza pe aeroportul din Timişoara vineri", a declarat luni Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara.    
   
Vacile provin din rasa Holstein Friza şi sunt aduse în România pentru a asigura necesarul de lapte copiilor instituţionalizaţi şi familiilor fără venituri. Proiectul are la bază două principii după care funcţionează cele două fundaţii: "Helping people to help themselves" (Ajutăm oamenii să se ajute singuri) şi "Passing on the gift" (Dar din dar).
   
Astfel, 20 dintre văcuţe vor ajunge la orfelinatul Caminul Felix din Oradea, în cadrul proiectului "Milk for orphans" ('Lapte pentru orfani'). Aici, urmând principiul "dar din dar", fiecare dintre cei 20 de copii care vor primi în îngrijire o vacă va trebui să dăruiască prima femelă născută altui copil orfan care se va ocupa de îngrijirea ei. Acesta, la rândul său, va dărui mai departe prima junică obţinută de la vaca sa.
   
Cele 20 de juninci provin de la o închisoare din Irlanda (Shelton Abbey Prison) unde au fost îngrijite după conceptul "open prison" - persoanele aflate aici au libertate de mişcare şi se ocupă cu creşterea animalelor.
   
Restul de 50 de vaci vor ajunge la familii nevoiaşe din apropierea oraşului Cluj (comuna Râşca, la 90 km de Cluj). Majoritatea familiilor asistate prin acest proiect nu au niciun venit permanent, trăind de pe urma unei gospodării mici, de subzistenţă. Prin intermediul fundaţiei Heifer România, acestea au acum posibilitatea să-şi câştige mai uşor hrana zilnică având în îngrijire vaci din rasa Holstein Friza, recunoscută pentru producţia ridicată de lapte şi adaptabilitatea rapidă la condiţii climatice diferite.
   

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close