Antena 3 CNN Actualitate Prejudiciu de aproape 10 milioane de lei la o companie de ride-sharing din București, descoperit de ANAF

Prejudiciu de aproape 10 milioane de lei la o companie de ride-sharing din București, descoperit de ANAF

Inspectorii ANAF au identificat un prejudiciu de peste 9,7 milioane lei la o companie de ride-sharing din Bucureşti.

Prejudiciu de aproape 10 milioane de lei la o companie de ride-sharing din București, descoperit de ANAF
Sursa foto: Getty Images/ Oscar Wong
de Andreea Ştefan    |    31 Ian 2024   •   20:02

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au descoperit un prejudiciu în valoare de peste 9,7 milioane lei la o companie de ride-sharing din București.

Societatea este acuzată că a diminuat suma de TVA de plată către bugetul de stat prin omisiunea înregistrării tuturor veniturilor în contabilitate.

De asemenea, firma este acuzată că a manipulat în mod artificial TVA deductibilă prin înregistrarea ilegală în contabilitate a unor achiziții de combustibili.

Inspectorii ANAF susțin că firma investigată a redus obligațiile fiscale generate de utilizarea forței de muncă prin înregistrarea, declararea și plata contribuțiilor aferente contractelor individuale de muncă cu timp parțial de două ore, în ciuda faptului că angajații au lucrat mult mai multe ore și au obținut venituri nete superioare celor declarate.

Citește și: Taximetriștii au protestat în București. Revendicări legate de RCA și ITP | ”Nu vă mai bateți joc de noi, dați străinii afară”

Acțiunile de control ale DGAF vor continua în perioada următoare.

×
Subiecte în articol: ANAF prejudiciu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close