Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru proprietarii de mașini electrice. Anunțul vine chiar din partea Ministrului Mediului

Vești bune pentru proprietarii de mașini electrice. Anunțul vine chiar din partea Ministrului Mediului

Ministrul Mediului a făcut un anunț important care îi vizează pe proprietarii de mașini electrice. România ar putea prelua modelul Franței.

Vești bune pentru proprietarii de mașini electrice. Anunțul vine chiar din partea Ministrului Mediului
Sursa foto: YouTube
de Ioana Mircea    |    22 Dec 2023   •   10:00

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a precizat că ia în calcul posibilitatea ca statul român să suporte o parte din leasingul mașinilor electrice și că va avea o discuție cu producătorii și importatorii de astfel de autoturisme.

Acest model de plată este preluat din Franța. Ministrul Mediului a spus și că bugetul pentru acest program ar putea fi mai mare în 2024, în ciuda faptului că valoarea tichetului pentru Programul Rabla Plus a scăzut.

Citește și: Ţara europeană care renunţă la subvențiile pentru mașinile electrice. Motoarele clasice revin în prim plan!

”Voi avea discuții cu producătorii și importatorii pentru că la prima vedere cel puțin, văzând că lucrul acesta se face în Franța, nu văd niciun motiv pentru care nu am putea, pentru cei care aleg să ia o mașină în leasing, poate nu vor să o cumpere cu banii jos. Poate alegem să finanțăm și astfel de metode.

Vorbim doar de Rabla Plus, mașinile electrice. Speranța mea e că atunci când vom anunța programul să putem să fim la aceeași masă toți marii producători de autoturisme și cu importatorii și să spunem că toată lumea e mulțumită”, a precizat Mircea Fechet, pentru TVR.
 

×
Subiecte în articol: masini electrice
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close