Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea intervine în scandalul legumelor cu substanțe toxice: ”Sunt excepții. Controlăm situația pe piață”

Petre Daea intervine în scandalul legumelor cu substanțe toxice: ”Sunt excepții. Controlăm situația pe piață”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, intervine în scandalul legumelor cu substanțe toxice. Acesta susține că sunt excepții, iar situația de pe piață este controlată.

Petre Daea intervine în scandalul legumelor cu substanțe toxice: ”Sunt excepții. Controlăm situația pe piață”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Mai 2023   •   14:38

”Face ce trebuie, Ministerul și fermierii fac ce trebuie, cu excepția pe care ați văzut-o și, evident, la care nu putem să fim pasivi, spunând că din nefericire apar unele excepții care au fost mediatizate și au fost descoperite de instituțiile statului, dar acestea sunt cazuri izolate, pentru că în țară avem zeci de mii de fermieri care cultivă legume. Numai pe programul de tomate sunt peste 22.000 de fermieri.

Analizele se fac de către Autoritatea Sanitar-Veterinară și aceste analize se fac de către instituția statului”, a spus ministrul Agriculturii.

Cu toate astea, ANSVSA susține că face analize doar atunci când i se solicită.

”Sunt două lucruri separate aici. În primul rând, sunt două autorități ale statului, una este Autoritatea Fito-Sanitară și alta este Autoritatea Sanitar-Veterinară. Ceea ce au spus cei de la Autoritatea Sanitar-Veterinară este corect. Autoritatea Fito-Sanitară urmărește producția indigenă, urmărește produsele pe care le fac fermierii.

Citește și: Legume stropite cu cantități uriașe de chimicale, vândute la rafturile BIO. Percheziții de amploare la agricultori

Există și legislație în domeniu, există și acest program care te obligă să ții evidența substanțelor pe care le folosesc, întrucât le plantele în general sunt și ele atacate de dăunători”, a mai spus Petre Daea.

×
Subiecte în articol: petre daea ministrul Agriculturii
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close