Antena 3 CNN Actualitate Surse: Percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia într-un dosar de luare de mită

Surse: Percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia într-un dosar de luare de mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție ar avea programate șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia într-un dosar de luare de mită, potrivit unor surse judiciare.

Surse: Percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia într-un dosar de luare de mită
de Ioana Mircea    |    25 Apr 2024   •   10:46

Surse judiciare au dezvăluit că sunt programate șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia, în cadrul unui dosar proaspăt deschis de procurorii anticorupție de la Secția I.

Potrivit acestor surse, noul dosar este distinct față de cel în care un director de la Electrocentrale Rovinari și alte trei persoane au fost deja deferite justiției pentru corupție, inclusiv trafic de influență.

Informațiile furnizate sugerează că anchetatorii investighează o presupusă "luare de mită destul de consistentă", însă detalii suplimentare nu sunt disponibile la acest moment.

Sursele menționate au indicat că patru suspecți sunt vizați în noul dosar de corupție din sectorul energetic.

Această mișcare a DNA reprezintă o amplă acțiune în domeniul energiei, după ce procurorii au documentat cazuri de luare și dare de mită în legătură cu directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă, care a fost recent trimis în judecată împreună cu cei care l-au mituit.

Iosif Chircă, în calitatea sa de director la Electrocentrale Rovinari, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. Ancheta a inclus și filaje care au demonstrat modul în care acesta a primit sume de bani pentru a servi interesele unor patroni, potrivit stiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: perchezitii DNA CE Oltenia
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close