Antena 3 CNN Actualitate Păţania unei românce, badantă în Italia, condamnată de ANAF la plata sumei de 44.300 de euro | Avertismentul avocatului Gheorghe Piperea

Păţania unei românce, badantă în Italia, condamnată de ANAF la plata sumei de 44.300 de euro | Avertismentul avocatului Gheorghe Piperea

O româncă din Gorj, care lucrează de ani buni ca şi badanta in Italia, s-a trezit obligată de ANAF să plătească impozite în valoare de 44.300 de euro. Cazul a intrat în atenţia avocatului Gheorghe Piperea care a ridicat câteva semene de întrebare.

Păţania unei românce, badantă în Italia, condamnată de ANAF la plata sumei de 44.300 de euro | Avertismentul avocatului Gheorghe Piperea
Sursa foto: Facebook | GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   19:51

Cazul româncei din Gorj, care lucrează de ani buni ca badanta în Italia şi a fost obligată de fiscul român să plătească impozite de 44.300 euro, a fost adus în atenția publicului de avocatul Gheorghe Piperea. Potrivit acestuia, respectarea datelor cu caracter personal în cazul româncei este pus la îndoială.

Totul a început când femeia a prezentat la un control derulat de ANAF, două contracte de împrumut cu fiul său și a declarat trei vânzări de bunuri în Italia.

În urma controlului, fiscul român a ajuns la concluzia că femeia a efectuat tranzacțiile în numerar şi nu prin transfer bancar, iar ulterior a depus banii obținuți într-o bancă din România.

În acest context femeia a fost obligată să plătească fiscului român  44.300 de euro, suma reprezentând impozite în valoare de 125.156 lei pentru anul 2018, respectiv 96.680 lei pentru anul 2019.

Analizând acest caz avocatul Gheorghe Piperea a pus în discuție modul în care ANAF a obținut informațiile despre tranzacțiile femeii respective, notează gândul.ro

Potrivit acestuia, informaţiile ar putea proveni din bazele de date ale ANAF, prin protocoale de colaborare și schimburi de informații cu terți, sau în urma solicitărilor de informații către terți, demers care ar încălca datele cu caracter personal. 

 

 

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close