Antena 3 CNN Actualitate Orașul în care mii de pensionari pierd gratuitatea pe mijloacele de transport, după ce pensiile au fost indexate cu 13,8%

Orașul în care mii de pensionari pierd gratuitatea pe mijloacele de transport, după ce pensiile au fost indexate cu 13,8%

După indexarea pensiilor cu 13,8 % mulți pensionari nu se mai încadrează să primească legitimații gratuite de transport.

Orașul în care mii de pensionari pierd gratuitatea pe mijloacele de transport, după ce pensiile au fost indexate cu 13,8%
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2024   •   22:12

Indexarea pensiilor, cu 13,8%, de la 1 ianuarie 2024, a făcut ca aproximativ 2.500 de pensionari să nu mai beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport public în comun.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, doar pensionarii care au pensii lunare de până la 2.500 de lei inclusiv, beneficiază de gratuitate.

Pensionarii ploieșteni, indiferent de vârstă, pot beneficia de gratuitate pentru transportul public în comun dacă au pensii lunare de până la 2.500 de lei inclusiv.

Ce riscă pensionarii depistați cu autorizații expirate

Citește și: Categoria de pensionari care va primi bani în plus la pensie. Ar fi a treia majorare programată pe 2024

Potrivit site-ului TCE, autorizațiile de călătorie gratuită care nu sunt preschimbate la termen își încetează valabilitatea, iar cei în cauză sunt considerați călători frauduloși.

În astfel de cazuri, taxa este de 25 de lei/loc sau de 100 de lei amendă contravențională.

"Legitimațiile gratuite au o valabilitate de un an. După expirarea temenului de valabilitate pensionarii au obligația preschimbarii autorizațiilor de călătorie gratuită la tonetele de la Lămâița, Coreco și Gara de Sud, precum și la Casieria Colectoare a societății din strada Gageni nr.88”, a precizat Nicolae Alexandri, directorul general al TCE Ploiești, potrivit Observatorul Prahova.

Eliberarea legitimației gratuite se realizează pe baza cărții de identitate, dar și a cuponului de pensie din luna în curs sau anterioară.

Consilierii liberali ploieșteni solicită majorarea plafonului la 3.500 de lei

Consilierii liberali ploieșteni propun majorarea plafonului la 3.500 de lei pentru care se acordă gratuitate pensionarilor ploieșteni.

Potrivit directorului general al TCE, din analiza efectuată la nivelul societății, dacă propunerea va fi adoptată la Ploiești numărul pensionarilor beneficiari de gratuitate ar crește cu aproximativ 12.000 de persoane, urmând ca aproximativ 30.000 de pensionari să aibă gratuitate.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close