Antena 3 CNN Actualitate Operaţie în premieră la Iaşi: Geamăn-parazit, înlăturat de medici în a cincea lună de sarcină

Operaţie în premieră la Iaşi: Geamăn-parazit, înlăturat de medici în a cincea lună de sarcină

Operaţie în premieră la Iaşi: Geamăn-parazit, înlăturat de medici în a cincea lună de sarcină
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2011   •   23:20

Medicii ieşeni au fost puşi în faţa unei alegeri cumplite. O tânără de 24 de ani, însărcinată în 5 luni, cu gemeni, risca să moară, atât ea cât şi cei doi copii, din cauza unei malformaţii grave a unuia dintre fetuşi. Acesta nu avea inimă şi trăia din bătăile inimii fratelui său.

Medicii au fost nevoiţi să scoată fătul-parazit, într-o operaţie facuta în premieră in România.

Aproape cinci luni, viitoarea mama nu s-au gândit decât la momentul în care cei doi copii vor veni pe lume. Sarcina decurgea normal, fără dureri prea mari, aşa că tânara de 24 de ani a sărit peste unele controale periodice. Acum trei saptamâni a venit lovitura.

Medicii de la maternitatea "Cuza Voda" din Iaşi i-au spus ca unul dintre fetuşi nu are inimă. Trăia doar prin intermediul cordonului ombilical cu care era legat de fratele său. Aşa îşi lua oxigenul de care avea nevoie pentru a supravieţui.

Un caz la 25.000 de sarcini. Vieţile ambilor copii erau în pericol, dar şi cea a mamei. Nici un medic din România nu s-a încumetat să facă o astfel de intervenţie. Până acum.

Operaţia a fost un succes. Din gemeni, tânăra va avea acum un singur copil.

Medicii ieşeni o vor monitoriza acum periodic şi speră ca la naştere, bebeluşul să fie sănătos. Tot atunci, fratele său va fi scos din uterul mamei.

 


×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close