Antena 3 CNN Actualitate Omul care ține România la ușa Schengen, primit la București de președintele Iohannis și premierul Ciolacu | Karl Nehammer participă la Congresul Partidului Popular European

Omul care ține România la ușa Schengen, primit la București de președintele Iohannis și premierul Ciolacu | Karl Nehammer participă la Congresul Partidului Popular European

Timp de două zile, Bucureștiul devine centrul politic al Uniunii Europene.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   07:01

Se întâmplă astfel pentru că în Capitala României are loc, de astăzi, pe parcursul a două zile, Congresul Partidului Popular European.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi președinta Parlamentului European, Roberta Metsola au ajuns deja la București, după cum relatează Antena 3 CNN.

Şi președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit la noi in țară pentru acest eveniment şi a avut deja întâlniri cu președintele şi premierul României.

Cu ocazia Congresului Partidului Popular European vor fi instituite măsuri de securitate speciale.

Karl Nehammer, discuții cu Iohannis, Ciolacu și Ciucă

La București ajunge și cancelarul austriac Karl Nehammer, politicianul care, de un an și un trimestru, ține România în afara Spațiului Schengen, abuzând de dreptul de veto al țării sale sub pretextul luptei împotriva migrației ilegale.

Potrivit Antena 3 CNN, Nehammer va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și va avea discuții cu premierul Marcel Ciolacu și cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Antena 3 CNN a luat pulsul străzii și i-a întrebat pe mai mulți români ce cred despre prezența cancelarului austriac la București.

"Ar fi interesant să testeze un drum de la Oradea la Budapesta sau Viena, să vedem: el cât stă în vamă? Sau poate că el merge cu vaporul", a spus un bărbat din Oradea.

Românii, mesaj pentru Karl Nehammer:  "Fii băiat bun!"

"Domnule Kehammer, sau cum te mai cheamă pe dumneata, dacă tot ai venit și ne ții la poartă, ți-aș spune într-un mod mai plastic: nu ne mai ține pe noi la ușă și ia-ți jucăriile și pleacă, dacă nu suntem în aceeași barcă", i-a transmis cancelarului austriac un român din județul Mureș.

"Drepturile românilor parcă sunt ținute la ușa Europei, chiar dacă suntem membri ai Uniunii Europene", crede un bărbat din județul Vâlcea.

Iar un altul, din același județ, vine cu un mesaj conciliant pentru Karl Nehammer: "Să fie băiat bun. Știu care-i treaba, dar poate că acum vine să aranjeze treaba, eu așa sper!"

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close