Antena 3 CNN Actualitate O femeie nu își iubea deloc nora, așa că a mers la biserică să ceară iertarea părintelui. Ce i-a spus preotul a lăsat-o cu ochii în lacrimi!

O femeie nu își iubea deloc nora, așa că a mers la biserică să ceară iertarea părintelui. Ce i-a spus preotul a lăsat-o cu ochii în lacrimi!

O femeie nu își iubea deloc nora, așa că a mers la biserică să ceară iertarea părintelui. Ce i-a spus preotul a lăsat-o cu ochii în lacrimi!
19 Ian 2019   •   11:22

Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita a povestit o intamplare care le-a pus pe multe crestine pe ganduri, in special pe mamele de baieti.

 "Azi dimineaţă a venit o mamă cu fiul ei. A venit de mai multe ori şi s-a plâns că îi este greu, că nu-şi iubeşte nora. Iar eu i-am pus: 

 -Nora e tânără şi nu poate să înţeleagă că trebuie să îşi iubească soacra ca pe mama ei, dar tu eşti deja în vârstă – tu, atunci, trebuie să te gândeşti la toate. Este după cele ale firii ca aici, pe Pământ, în lumea aceasta, mama, după ce îşi căsătoreşte fiul, să înceapă să nu-şi suporte nora, chiar de ar fi aceasta şi înger. Pe dinafară totul este frumos, nimic nu se vede, dar nemulţumirea ei este lăuntrică. Nora nu ştie această taină a vieţii: că trebuie să se roage Domnului ca să-i dea înger bun soacrei sale, iar ei să-i dea putere să o iubească pe soacră ca pe mama ei – abia atunci bagă de seamă acest război lăuntric (al soacrei).

Vedeţi, fiecare război fizic începe mai întâi în cuget. Mai întâi, oamenii nu se rabdă în cuget, mai apoi încep să se nimicească unul pe celălalt. Tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă pe baza cugetului… În mare măsură, această mamă nu putea deloc să înţeleagă ce-i spuneam. Vedeam că este foarte rănită, foarte întristată, şi a trebuit să vorbesc a doua zi mai mult cu ea. Şi i-am spus: Continuarea AICI.

 

 

×
Subiecte în articol: preot nora iubit
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close