Antena 3 CNN Actualitate Norul de cenușă din Canada a mobilizat Ministerul Mediului din România: "S-au făcut modelări matematice"

Norul de cenușă din Canada a mobilizat Ministerul Mediului din România: "S-au făcut modelări matematice"

Norul de cenușă din Canada a mobilizat Ministerul Mediului din România, Mircea Fechet anunţând că s-au făcut modelări matematice, pentru a se vedea care este riscul.

Norul de cenușă din Canada a mobilizat Ministerul Mediului din România: "S-au făcut modelări matematice"
Sursa foto: Mircea Fechet/Facebook
de Georgiana Adam    |    30 Iun 2023   •   15:02

"Există o preocupare la nivelul Ministerului Mediului. S-au făcut niște modelări matematice. 

Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii legat de traseul norului respectiv, în acest moment colegii mi-au spus că nu există un risc imediat și nici pe termen mediu ca România să fie afectată de acest nor", a precizat ministrul Mircea Fechet despre norul de cenușă venit din Canada.

Nu există un risc imediat și nici pe termen mediu ca România să fie afectată de norul de cenușă din Canada, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Ministrul Mediului afirmă că "este foarte greu de spus astăzi dacă va trece sau nu deasupra României".

"Însă, cu siguranță, vom ști cu suficient timp înainte, dacă va fi cazul, ca să putem comunica populației acest lucru, în măsura în care, binențeles, vom considera că acest nor ar putea să afecteze calitatea aerului în România", încheie Fechet.

Incendiile de vegetaţie din Canada s-au răspândit în provincia vestică British Columbia, în timp ce, în est, Quebecul a anunţat că va începe eforturi pentru a controla incendiile al căror fum a ajuns până în oraşele nord-americane.

Norul toxic de fum provocat de incendiile de vegetație din Canada a ajuns în Europa.

×
Subiecte în articol: nor de cenusa Canada mircea fechet
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close