Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan a promis apă caldă şi caldură, însă numărul avariilor creşte de la o zi la alta | Bucureştenii se aşteaptă la ce e mai rău pentru această iarnă: "Fierbem apa"

Nicuşor Dan a promis apă caldă şi caldură, însă numărul avariilor creşte de la o zi la alta | Bucureştenii se aşteaptă la ce e mai rău pentru această iarnă: "Fierbem apa"

Chiar dacă în Bucureşti nu a căzut încă prima ninsoare din acest sezon rece, locuitorii din Bucureşti tremură deja de frig în apartamente.

de Radu Tiliță    |    21 Noi 2023   •   10:20

Peste 1000 de blocuri nu au căldură sau apă caldă. Numărul avariilor a crescut de cinci ori faţă de săptămâna trecută, asta chiar dacă primarul general a promis ierni mai uşoare.

Între timp, şantierele au împânzit capitala, doar că nu lucrează nimeni. Şantierele deshise pentru repararea reţelei de termoficare din Bucureşti au devenit pustii, spre disperarea oamenilor care încă mai speră că vor avea căldură în această iarnă.

Citeşte şi: Strat de zăpadă de aproape jumătate de metru la Bâlea Lac. Imagini spectaculoase şi pe Transfăgărășan

"Va fi puţin mai bine decât iarna trecută", aceasta a fost declaraţia pe care am auzit-o în ultimii trei ani din partea primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan. Acesta le-a promis bucureştenilor de-alungul timpului că se vor face investiţii masive în sistemul de termoficare al Capitalei.

Promisiunile au rămas, cel puţin până acum, doar la nivel declarativ. Oamenii spun că se aşteaptă la ce este mai rău pentru următoarele luni.

Citeşte şi: ANM: Vremea va fi schimbătoare în decembrie | Prognoza meteo 20 noiembrie - 18 decembrie 2023 

"Fierbem apa"

"Seara ori era călâie sau nu prea era deloc apă caldă. Am încercat mai des să-mi fac duş dimineaţa şi m-am mai spălat şi cu apă rece când era temperatura afară mai ok, dar dacă e cum e acum, mai fierbem şi apă", spune o femeie.

De la alimentarea instalaţiei cu agent termic, numărul avariilor a crescut de la o zi la alta. Ţevile cedează în continuare, iar reparaţiile întârzie să apară.

Dacă săptămâna trecută existau puţin peste 200 de blocuri fără apă caldă şi căldură, în doar 7 zile a crescut de 5 ori mai mult. Astăzi, peste 1300 de blocuri aveau probleme cu livrarea agentului termic, însă şi instituţiile statului aveau astfel de probleme. În jurul Parlamentului sunt mai multe şantiere de termoficare, însă la ora 12 nu exista niciun muncitor.

Citeşte şi: Staţiunile de la munte, pline cu turişti în primul weekend cu zăpadă: "Avem pârtie pregătită"

Primăria Capitalei, un nou proces FACIAS

Pentru toate aceste probleme, primăria generală s-a ales cu un nou proces. Fundaţia Facias a deschis o acţiune împotriva primarului general după ce au aflat că în 2023, primăria nu a deschis niciun şantier din cele planificate pentru acest an. Nici măcar nu au închis şantierele programate pentru 2022.

"Concret, practic nu s-a făcut mare lucru, nu s-a încheiat şi nu s-a finalizat ce trebuia făcut iarna trecută. Nu au început nicio lucrare planificată pentru 2023", avocat FACIAS.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close