Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă: "Sunt ţări în care s-a oprit complet procesul de vaccinare. În România nu s-a întâmplat aşa ceva!"

Nicolae Ciucă: "Sunt ţări în care s-a oprit complet procesul de vaccinare. În România nu s-a întâmplat aşa ceva!"

"Am convingerea şi siguranţa că vom putea duce la bun sfârşit întreaga campanie de vaccinare", a declarat joi, la Punctul de întâlnire, ministrul apărării, Nicolae Ciucă. Ministrul a atras atenţia asupra faptului că ritmul în scădere al vaccinării în România este în mod direct legat de diminuarea dozelor livrate de producătorul Pfizer - BioNTech.

Nicolae Ciucă: "Sunt ţări în care s-a oprit complet procesul de vaccinare. În România nu s-a întâmplat aşa ceva!"
de Georgiana Adam    |    28 Ian 2021   •   21:30

Radu Tudor: "E un obiectiv foarte ambiţios. În prima lună am vaccinat 500.000 de oameni. În ritmul acesta, 10 milioane de români vaccinaţi până în septembrie pare un 'un pod prea îndepărtat' "...

Nicolae Ciucă: "Aceste cifre au fost date de numărul de doze primite. Din discuţiile avute şi informaţiile primite de la producătorii de vaccinuri, va urma o suplimentare a numărului de doze livrate de la jumătatea lunii februarie şi din acel moment procesul va avea o altă dinamică."

Radu Tudor: "Câte vaccinuri primim din 15 februarie pe săptămână sau pe lună?"

Nicolae Ciucă: "Vă pot spune că în 15 februarie vom primi de la Pfizer 193.000 de doze. Până la finele săptămânii, Moderna va asigura încă 25.000 de doze, deci vom avea 35.000 de vaccinuri Moderna. Până pe 8 februarie aşteptăm încă 53.000 de vaccinuri Moderna.

Nicolae Ciucă: Reducerea livrărilor Pfizer a dus la reprogramare. Cei reprogramaţi vor fi anunţaţi pe telefon şi e-mail

Sperăm să putem primi vaccinurile AstraZeneca, ceea ce ne îndreptăţeşte să sperăm că va fi nevoie de un efort mult mai mare din partea celor implicaţi în acest proces. Tot ce s-a întâmplat în centrele de vaccinare trebuie recunoscut ca atare iar ce am desfăşurat până acum reprezintă o perioadă în care am putut să identificăm şi problemele şi în care să putem îmbunătăţi tot ce ţine de procesul de vaccinare (...)

Din cauza reducerilor livrărilor Pfizer a fost nevoie de această reprogramare. S-a discutat cu cei care gestionează platforma de programare. Ne-au asigurat că fiecare cetăţean va primi pe telefon şi pe e-mail ziua în care va fi reprogramat. Celelalte elemente, de timp şi locaţie, nu se schimbă (...)

Nicola Ciucă: Unele ţări au oprit procesul pentru că n-au putut asigura rapelul, ceea ce în România nu s-a întâmplat

Nu putem spune că din 16 vom creşte la 50 - 60 de mii de vaccinări pe zi pentru că depindem de numărul de vaccinuri care ne vin. Trebuie să avem garanţia că suntem în măsură să asigurăm rapelul la 21 de zile.

Am văzut că există ţări unde efectiv s-a oprit procesul de vaccinare pentru că nu există dozele de rapel. Ceea ce în România nu s-a întâmplat"

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close