Antena 3 CNN Actualitate Cadouri primite de Nicolae Ceauşescu, scoase la licitaţie cu "binecuvântarea" RAAPPS

Cadouri primite de Nicolae Ceauşescu, scoase la licitaţie cu "binecuvântarea" RAAPPS

Două cadouri primite de Nicolae Ceauşescu din partea şahului Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, şi a preşedintelui Coreei de Nord, Kim-Ir Sen, sunt scoase la licitaţie, miercurea viitoare, alături de alte aproximativ 200 de piese de artă orientală şi asiatică.

Cadouri primite de Nicolae Ceauşescu, scoase la licitaţie cu "binecuvântarea" RAAPPS
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    20 Sep 2023   •   17:08

Potrivit casei de licitaţii, va fi pusă în vânzare masa orientală din lemn exotic sculptat cu intarsii de sidef care a fost dăruită lui Nicolae Ceauşescu, la sfârşitul anilor '70, de către şahul Iranului Mohammad Reza Pahlavi, cel care i-a dăruit şi celebra limuzină Paykan Hillman Hunter.

Piesa este scoasă la vânzare la preţul de 2.000 de euro şi este însoţită de un certificat de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) care atestă faptul că provine din fondul de bunuri personale confiscate de la soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, precum şi din cadourile intrate în proprietatea privată a statului supuse vânzării prin licitaţie publică, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Celebrele vile de protocol ale lui Nicolae Ceuşescu pot fi închiriate de turişti

În licitaţie se regăseşte şi o vază din lac şi sidef decorată cu piersici, cadou protocolar primit de Nicolae Ceauşescu din partea preşedintelui Coreei de Nord Kim-Ir Sen. Lotul este scos la licitaţie pentru preţul de pornire de 250 de euro.

Piesa istorică a fost realizată în Coreea de Nord în anii '80 şi este însoţită de un certificat RAAPPS.

În cadrul evenimentului sunt scoase la licitaţie şi o serie de katane, pumnale sau săbii istorice.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu licitatie cadouri
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close