Antena 3 CNN Actualitate Nava Seama, avariată de o explozie la Sulina, a fost, aparent, lovită de o mină în Marea Neagră

Nava Seama, avariată de o explozie la Sulina, a fost, aparent, lovită de o mină în Marea Neagră

Nava Seama, avariată de o explozie în zona Sulina, a fost, aparent, lovită de o mină aflată în apele teritoriale româneşti din Marea Neagră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   12:39

CNN a relatat pe site-ul său incidentul produs în această dimineață și a precizat că aparenta cauză a exploziei a fost comunicată de autoritățile române, pe baza relatărilor membrilor echipajului de pe Seama.

Este citată Agenția română de salvare pe mare, MRCC (Centrul Maritim de Coordonare), care a comunicat că cei 12 membri ai echipajului de pe Seama au fost evacuați și aduși pentru examinare medicală în Portul Sulina, la granița cu Ucraina.

Explozia care a avariat vasul s-a produs la circa 40 de kilometri în largul mării, notează CNN.

Citește și: "Radu Tudor, după explozia de la bordul navei din zona Sulina: ”Nu trebuie să excludem posibilitatea lovirii intenționate"

Marinarii de pe vas au spus că ei cred că nava lor a lovit o mină, în timp ce autoritățile române încearcă să stabilească în mod oficial cauza exploziei.

Armata a trimis o navă căutătoare de mine în zona exploziei de pe Seama

Armata română a trimis o navă căutătoare de mine cu scafandri EOD în zona unde se află nava Seama, avariată de o explozie pe Marea Neagră, și a pregătit un elicopter pentru o eventuală intervenție.

"Un semna SOS a fost emis în jurul orei 6:50, în această dimineață, de marinarii vasului sub pavilion Togo.

Aceștia au raportat o explozie în sala motoarelor, au semnalat pericolul ca nava să se scufunde și au spus că e posibil să fi lovit o mină de război.

Echipajele de salvare românești i-au adus la Sulina pe cei 12 marinari de pe Seama. Nimeni nu a fost rănit, în pofida informațiilor inițiale. Au existat însă mai multe atacuri de panică printre cei salvați", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

×
Subiecte în articol: Seama Togo Marea Neagrã sulina mina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close