Antena 3 CNN Actualitate O navă estoniană s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Odesa, după explozia unei mine. Estonia este stat membru NATO

O navă estoniană s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Odesa, după explozia unei mine. Estonia este stat membru NATO

O navă de marfă estoniană s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de portul ucrainean Odesa, după ce, aparent, a lovit o mină.

O navă estoniană s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Odesa, după explozia unei mine. Estonia este stat membru NATO
Sursa foto: captură foto / Daily Mail
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2022   •   15:41

Conform presei internaționale, este vorba de cargoul Helt, care naviga sub drapelul statului Panama.

Patru membri ai echipajului sunt dați dispăruți. Alți doi ar fi reușit să se urce într-o barcă de salvare, arată ultimele informații.

Acest incident din apropiere de Odesa vine în contextul în care marina militară ucraineană a anunțat închiderea navigației civile în nord-vestul Mării Negre.

Surse ucrainene susțin că Helt ar fi fost forțat de ruși să intre într-o zonă periculoasă a Mării Negre pentru a acoperi mișcările navelor militare ale Moscovei.

"Flota rusă de la Marea Neagră continuă tactica forțelor terestre ruse, care încearcă să se ascundă în spatele vieților civile", acuză ucrainenii.

Noul incident vine la doar o zi după ce o navă de marfă din Bangladesh a fost lovită de o rachetă în portul Olvia de la Marea Neagră.

În urma tirului, un membru al echipajului a fost ucis.

×
Subiecte în articol: nava estonia mina Odesa
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close