Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care o bancă îşi închide sucursala din Parlamentul României

Motivul pentru care o bancă îşi închide sucursala din Parlamentul României

O cunoscută bancă din România a decis în acest final de an să îşi închidă sucursala din Parlament. Zeci de angajați vor fi relocaţi la aste sucursale.

Motivul pentru care o bancă îşi închide sucursala din Parlamentul României
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2023   •   16:37

Decizia se bazează pe o analiză a performanțelor propriilor rețele de unități printr-un set de indicatori economici și financiari, cu accent pe volumul de credite acordate, dar şi pe măsurile introduse de Guvern, care prevăd ca băncile din România să plătească impozite mai mari din ianuarie 2024. 

Astfel, BRD Groupe Société Générale a hotărât să închidă sucursala deschisă în Palatul Parlamentului, pe motiv că nu este rentabilă.

Mai exact, sucursala din Palatul Parlamentului, nu ar avea un volum de credite acordate care să fie comparabil cu al unei sucursale obișnuite. În consecință performanța sucursalei a fost considerată ca fiind una mai slabă. Angajaţii vor fi mutați în alte sucursale.

"Scopul este de a avea informații fiabile pentru a aloca resurse acolo unde ele pot crea rentabilitate pentru acționari și produce valoare adăugată pentru clienții băncii.

Acest proces este permanent și se repetă periodic, fiind necesare mai multe iterații și o observare pe o perioadă semnificativă de timp – uneori chiar mai mult de 1 an – înainte de a lua în final o astfel de decizie,” a transmis departamentul de comunicare al BRD pentru Income Magazine.

BRD Groupe Société Générale operează o rețea de 432 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 117.000 de angajați în 60 de țări și 25 de milioane de clienți la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: banca BRD parlament
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close