Antena 3 CNN Actualitate Motivul halucinant pentru care Ionel Arsene nu ar putea fi extrădat: "Suferă de grave patologii de natură neuropsihiatrică”

Motivul halucinant pentru care Ionel Arsene nu ar putea fi extrădat: "Suferă de grave patologii de natură neuropsihiatrică”

Avocații lui Ionel Arsene susțin că fostul șef al Consiliului Județean Neamț nu poate fi extrădat din Italia din cauza depresiei de care suferă.

Motivul halucinant pentru care Ionel Arsene nu ar putea fi extrădat: "Suferă de grave patologii de natură neuropsihiatrică”
Sursa foto: Facebook | Ionel Arsene
de Ioana Mircea    |    07 Noi 2023   •   10:54

Ionel Arsene, fostul șef al Consiliului Județean Neamț nu poate fi extrădat, susțin avocații lui. Când vine vorba de motivul acestui lucru, ei citează presupuse rapoarte psihiatrice: ”tulburare depresivă majoră de natură severă. Risc ridicat de suicid dacă cererea de extrădare va fi admisă".

Totodată, avocații spun că Ionel Arsene ”suferă de grave patologii de natură neuropsihiatrică”,  fapt constatat de doctor Nicolò Falchi Delitala neuropsihiatru al Spitalului S. Giovanni din Roma, doctor Roberta Russ, psiholog criminalist din Roma specializat în observarea științifică și tratamentul în circuitele penitenciare.

Citește și: Fugarul Ionel Arsene va fi predat autorităţilor din România

Apărătorii lui Ionel Arsene susțin că acesta ar prezenta un risc ridicat de suicid dacă s-ar întoarce în România:

Ministerul Justiției a anunțat sâmbătă că fugarul Ionel Arsene, fostul președinte PSD din Neamț condamnat definitiv la închisoare, va fi extrădat din Italia, în vederea executării pedepsei.

Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui autorităților din România. Hotărârea este definitivă. Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, a fost condamnat vineri la 6 ani și 8 luni cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție, potrivit portalului instanțelor. Procesul a început încă de acum cinci ani. Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei, potrivit corrieredellacalabria.it.

×
Subiecte în articol: Ionel Arsene extradare depresie avocati
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close