Antena 3 CNN Actualitate Roberta Metsola, mesaj în limba română la mitingul de la Chişinău: "Moldova nu este singură"

Roberta Metsola, mesaj în limba română la mitingul de la Chişinău: "Moldova nu este singură"

Zeci de mii de oameni, astăzi, la mitingul pro-european de la Chișinău. Ce mesaj a transmis în limba română șefa Parlamentului European, Roberta Metsola

de Cristi Popovici    |    21 Mai 2023   •   17:16

Peste 75.000 de oameni au venit în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a auzi mesajul șefei Parlamentului European, Roberta Metsola, care a spus că Moldova este Europa și Europa este Moldova.

Impresionant și din partea șefei Parlamentului European faptul că a avut și câteva cuvinte în limba română pentru toți cei prezenți aici și am observat un sentiment de mândrie pentru toți oamenii, un optimism pe care moldovenii nu l-au avut de foarte mult timp.

"Dragi cetăţeni ai Republicii Moldova , dragi europeni Moldova face parte din familia europeană, iar această familie vă va fi mereu alături. Moldova nu este singură", a spus șefa Parlamentului European, Roberta Metsola.

De cealaltă parte președintele Maia Sandu a dat asigurări că până în 2030, Republica Moldova ar trebui să adere la Uniunea Europeană. Acesta pare să fie dezideratul clasei politice, indiferent cine va veni la șefia țării în anii următori.

În paralel, cei de la Partidul Șor, un partid de sorginte rusească, controlat de Kremlin, au vrut să facă o contra-manifestație la Chișinău.

Însă în momentul în care au văzut numărul extrem de mare de oameni, peste 75.000, au renunțat la inițiativă. Însă au avut într-adevăr mai multe manifestații în Orhei și în Comrat şi alte orașe din Republica Moldova, unde au fost prezente câteva mii de persoane.

"Nu este un drum ușor, dar nu pentru că e greu sau ușor l-au ales moldovenii. L-am ales pentru că este unica șansă ca Moldova să se dezvolte. Este drumul pe care noi, cetățenii Republicii Moldova, l-am ales pentru ca țara noastră să nu mai fie la marginea Europei, să nu trăiască în șantajul rusesc, sărăcie și corupție", a spus Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova. 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close