Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului, despre fenomenele meteo extreme: "Este important ca mesajele RO-Alert să fie emise în timp util"

Ministrul Mediului, despre fenomenele meteo extreme: "Este important ca mesajele RO-Alert să fie emise în timp util"

România este lovită de fenomene extreme. De la caniculă extremă am trecut la furtuni și vijelii. Ministrul Mediului, Mircea Fechet a vorbit la Antena 3 CNN despre responsabilitățile cetățenilor și ale autorităților locale pe timpul acestor fenomene meteo.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   14:22

"Am decis ieri convocarea comitetului ministerial pentru situații de urgență, având în vedere situația dificilă din punct de vedere meteorologic. 

Avem recorduri după recorduri. Fie că vorbim de un număr foarte mare de coduri roșii emise într-o singură zi. Dorim să ne asigurăm că populația este bine avertizată în legătură cu aceste fenomene meteo extreme, indiferent că vorbim despre precipitații abundente, vijelii sau caniculă. 

Citește și: Viitură puternică în Horia, Tulcea | Mai multe maşini în care se aflau oameni au fost luate de apă

Este important ca mesajele RO- ALERT să fie emise în timp util, iar populația să știe că în lunile iulie și august vom avea fenomene meteo extreme, și trebuie să fie în alertă. 

Autoritățile publice locale trebuie să ia toate măsurile ce se impun. În cazul caniculei, trebuie să amenajeze puncte în care cetățenii să se adăpostească de soare și să beneficieze de apă. Dacă vorbim de vijelii, să se asigure că nu există arbori care s-ar putea prăbuși", a declarat ministrul mediului, Mircea Fechet. 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close