Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, reacţie fermă după ce mulţi români încearcă să slăbească cu un medicament cunoscut folosit pentru diabet

Ministrul Sănătăţii, reacţie fermă după ce mulţi români încearcă să slăbească cu un medicament cunoscut folosit pentru diabet

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a tras un semnal de alarmă, după ce mulţi români încearcă, în ultima vreme, să slăbească cu ajutorul unui medicament indicat în diabet.

Ministrul Sănătăţii, reacţie fermă după ce mulţi români încearcă să slăbească cu un medicament cunoscut folosit pentru diabet
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    20 Oct 2023   •   14:38

Ministrul Rafila spune că întotdeauna sunt mode în slăbit, iar acum este la căutare metoda slăbirii fără efort, referindu-se la faptul că unele persoane își administrează Ozempic.

Acesta este un medicament pentru tratamentul diabetului zaharat şi care se eliberează doar pe bază de rețetă, pentru a slăbi.

"Nu cred că este bine. Induce modificări metabolice serioase.

Nu cred că trebuie să ne referim exclusiv la Ozempic. Sigur, întotdeauna sunt mode și acum este moda slăbirii fără efort. 

Nu cred că este bine, din punct de vedere medical, să iei medicamente fără o prescripție dacă ele se eliberează pe bază de prescripție, mai ales că discutăm de un medicament injectabil", a atras atenţia ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În plus, Rafila, medic de profesie, afirmă că medicamentul Ozempic "induce modificări metabolice serioase".

"Nu știu de unde fac rost. Obligativitatea farmaciilor de a elibera aceste medicamente doar pe bază de prescripție există, iar încălcarea ei se sancționează" a conchis ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close