Antena 3 CNN Actualitate Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez sprijinul Armatei Române

Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez sprijinul Armatei Române

Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea și sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare.

Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez sprijinul Armatei Române
Sursa foto: Captură video
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2022   •   23:25

Ministerul Apărării Naționale monitorizează, prin mecanismele de cooperare și consultare la nivel aliat și în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naționale din Polonia, incidentul din proximitatea graniței polono-ucrainene, în urma căruia doi cetățeni polonezi și-au pierdut viața.

„Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea și sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului în discuție”, informează MApN.

România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată și ilegală a Federației Ruse asupra Ucrainei și susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional.

Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după bombardamentele masive de marți ale Rusiei în Ucraina. Premierul polonez a convocat o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Potrivit Reuters, Casa Albă nu a putut confirma deocamdată informaţiile din Polonia, dar colaborează cu guvernul polonez pentru a aduna date.

Ministerul rus al Apărării a negat implicarea și a spus că informațiile sunt o „provocare” pentru escaladarea conflictului.

Doi polonezi au fost ucişi de rachete lângă frontiera cu Ucraina

Doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.

Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press că rachetele erau ruseşti.

Prima reacţie a Rusiei după ce au căzut rachete în Polonia

Ministerul rus al Apărării spune că declarațiile presei și oficialilor polonezi despre presupusa cădere a rachetelor rusești în zona așezării Przewodow reprezintă o provocare deliberată pentru a escalada situația.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close