Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiției, Ana Birchall, arată cu degetul spre Tudorel Toader pentru tonul dur al Raportului MCV

Ministrul Justiției, Ana Birchall, arată cu degetul spre Tudorel Toader pentru tonul dur al Raportului MCV

Ministrul Justiției, Ana Birchall, arată cu degetul spre Tudorel Toader pentru tonul dur al Raportului MCV
22 Oct 2019   •   18:03

Ministrul demis al Justiției, Ana Birchall, a reacționat la apariția Raportului MCV. Și aruncă pisica în ograda lui Tudorel Toader pentru criticile menționate în document.

”Sunt convinsă că până la această oră ați putut consulta raportul MCV.  Sigur ne-am fi dorit cu toții un raport mai bun. Am luat notă de evaluarea Comisiei Europene.  Raportul recunoaște îndeplinirea doar a două recomandări din 12, cea privind activitatea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizare, instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, și cea referitoare la modul de implementare de către ANI a sistemului PREVENT. 

Se recunoaște continuarea progreselor pentru recomandările 3 și 5 din 2017. Raportul este critic în ceea ce privește cele 8 recomandări formulate.

Tonalitatea raportul distinge clar două perioade: noiembrie 2018- aprilie 2019, respectiv aprilie 2019 - prezent. (n.r. perioada în care ministru al Justiției a fost Tudorel Toader vs. perioada în care ministru al Justiției a fost Ana Birchall). În cea de-a doua perioadă analizată în raport, sunt cel puțin șapte aprecieri pozitive explicite la ministrul Justiției sau la Ministerul Justiției. (n.r. Ana Birchall a dat exemple din raport în acest sens).  Apreciez că raportul reflectă, în general, într-o manieră obiectivă, situația de fapt și are un ton favorabil față de cel precedent în ceea ce privește activitatea Guvernului României, prin Ministerul Justiției, după finalul lunii aprilie 2019. 

Raportul reține cu suficientă acuratețe modul în care fiecare instituție și-a îndeplinit rolul. Personal, mă amărăște acest raport. Pe mandatul meu se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-am promovat”, a spus Birchall.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close