Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Familiei, anunț de ultimă oră pentru studenții români: "Susținere din partea statului finanțată din bani europeni"

Ministrul Familiei, anunț de ultimă oră pentru studenții români: "Susținere din partea statului finanțată din bani europeni"

Ministrul Familiei, Natalia-Elena Intotero a făcut un anunț de ultimă oră pentru studenții români, la Antena 3 CNN.

de Ştefan Petrică    |    30 Ian 2024   •   17:04

Ministerul Familiei și Tineretului organizează tabere de iarnă pentru studenți, în vârstă de cel mult 35 de ani. Tot ministerul se pregătește să inaugureze centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie. 

"Este o premieră în ultimii ani organizarea acestei ediții de iarnă. Din totalul de 6.000 de locuri destinate studenților, 1.000 de locuri vor fi destinate perioadei de iarnă. 

Aceste tabere vor avea loc în ultimele două săptămâni ale lunii februarie în locații din țară. Propunerea pentru aceste locații a venit din partea Caselor de Cultură ale studenților.

Locațiile au fost verificate pentru a răspunde din punct de vedere igienico-sanitar, dar și pentru siguranță. 

Pe lângă activități de socializare, studenții vor beneficia de activități de dezvoltare personală, dar și de orientare școlară și profesională.

Citește și: Focar de ploșnițe în București. Studenții cazați într-un cămin trag un semnal de alarmă: ”În maxim o săptămână am început să văd mușcături pe corp”

Cum se pot înscrie studenții care vor să participe în aceste tabere

"Fiecare student care dorește să participe se poate înscrie la facultatea la care își urmează  cursurile.

În cazul în care vor fi mai multe solicitări decât locurile aferente, se va face o selecție ținându-se cont de cazurile sociale, de rezultatele foarte bune la învățătură, dar și de implicarea acestora în participarea la activități educative", a spus ministrul Familiei.

Întrebată în ce stadiu se află în cazul copiilor expuși riscului de a fi separați de familie, ministrul a spus:

"Am lansat cel de-al doilea apel pentru proiecte. Sunt 4.600 de copii care vor beneficia de sprijin.

O masă caldă, consiliere, sprijin pentru efectuarea temelor sau de recuperarea materiilor de la școală. Practic, acești copii au posibilitatea într-un interval de 4,5 ore să beneficieze de această susținere din partea statului finanțată din bani europeni PNRR. 

Fiecare centru poate să beneficieze de o sumă maximă de 330.000 euro la care se adaugă TVA. Pot fi eligibile unitățile administrativ-teritoriale acreditate", a mai precizat ministrul Familiei, la Antena 3 CNN.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close