Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării: Suntem pregătiți să suplimentăm trupele în teatrele de operațiuni din afara țării

Ministrul Apărării: Suntem pregătiți să suplimentăm trupele în teatrele de operațiuni din afara țării

Ministrul Apărării: Suntem pregătiți să suplimentăm trupele în teatrele de operațiuni din afara țării
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    22 Aug 2017   •   17:26

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat marți, la Antena 3, că România este pregătită să suplimenteze trupele în teatrele de operațiuni, însă deocamdată nu se știe numărul militarilor.

Declarația vine după ce, președintele american Donald Trump a spus marți că va suplimenta numărul militarilor în Afganistan.

”În ce privește România, azi sunt în Afganistan 626 de militari prezenți. Și la ședința CSAT din 4 iulie s-a discutat de posibila suplimentare în afară. Nu avem un număr stabilit, dar în raport de solicitările NATO, vom decide cu cât suplimentăm prezența românească. Suntem pregătiți să suplimentăm pe toate teatrele de operațiuni, cu un număr important”, a declarat ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, marți, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Șeful de la Apărare a precizat că abia peste două săptămâni se va cunoaște numărul celor cu care se va suplimenta teatrul de operațiuni.

”Pe 6-7 septembrie este o reuniune la Estonia, a miniștrilor Apărării și vom discuta și de prezența NATO”, a explicat Țuțuianu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close