Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii avertizează că în România intră produse lactate care nu conțin, de fapt, lapte. Primul indiciu pentru alimentele contrafăcute

Ministrul Agriculturii avertizează că în România intră produse lactate care nu conțin, de fapt, lapte. Primul indiciu pentru alimentele contrafăcute

În România intră produse din lapte care nu au văzut laptele. Este avertismentul ministrului Agriculturii, Florin Barbu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   17:07

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu îi îndeamnă pe români să cumpere produse lactate numai de la producătorii certificați.

"Instituțiile statului trebuie în continuare să-și facă cu adevărat datoria. Să intensifice inspecțiile la comercianți și producători.

ANPC și ANSVSA trebuie să fie foarte atente cu aceste lucruri. Nu se poate să direcționăm clienții către piață.

Marile rețele de magazine și băcănii duc la această aprovizionare a populației. Un indiciu pentru produsele contra făcute este chiar prețul acestora.

Citește și: Asociațiile de fermieri, solidare cu ministrul Agriculturii în privința introducerii NGT1: ”Poziția actuală a României nu este singulară”

Dacă prețul unui litru de lapte la raft este de 8 lei și avem nevoie de 6 litri de lapte pentru un kilogram de telemea, orice produs lactat care este sub 50 de lei per kilogram înseamnă că nu conține suficient lapte sau chiar deloc.

×
Subiecte în articol: lapte produse lactate
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close