Antena 3 CNN Actualitate Ministru supărat pe taxa de cearșaf de 200 de lei pe plaja din Mamaia Nord: "În acel caz, tarifele sunt de neacceptat!"

Ministru supărat pe taxa de cearșaf de 200 de lei pe plaja din Mamaia Nord: "În acel caz, tarifele sunt de neacceptat!"

Avem prima reacţie a ministrului Turismului în scandalul taxării cu 200 de lei a cearşafurilor de pe plaja din Mamaia Nord. Daniel Cadariu cataloghează acest tarif ca fiind "de neacceptat". E și motivul pentru care ministrul a cerut verificări în teren.

Ministru supărat pe taxa de cearșaf de 200 de lei pe plaja din Mamaia Nord: "În acel caz, tarifele sunt de neacceptat!"
de Mia Lungu    |    12 Iul 2022   •   16:44

"Am văzut imaginii, nu mi se pare firesc. Ministerul clasifică aceste porţiuni şi avem echipe care fac verificare şi merg să vadă conformiattea. S-au şi făcut verificări dar, unde a fost cazul, s-au luat măsuri", a spus Daniel Cadariu.

"O astfel de iniţiativă descurajează. Noi nu avem competenţă la preţuri. Minim 30% din spaţiu trebuie concensionat trebuie asigurat pentru cei care vor să pună cearcefuri şi trebuie respectat acest lucru. Tarifele, cel puțin în acel caz, sunt de neacceptat şi iniţiativa acelui operator descurajează o activitate turistică", a mai declarat acesta.

Loc de cearșaf lângă malul mării, "închiriat" cu 200 de lei pe zi, în Mamaia Nord

Un operator privat din Mamaia Nord a scos la închiriat fâșia de nisip de lângă apă, pe plaja pe care o administrează. Potrivit panourilor instalate de acesta, locurile sunt închiriate cu 200 de lei/zi, în intervalul 08:30-20:00.

Pentru 200 de lei pe zi turistul nu beneficiază de umbrelă și poate folosi un cearșaf de maximum 1,4 x 2 metri, iar în spatele lui turiștii vor plăti pentru două șezlonguri cu umbrelă 150 lei în primul rând, 120 de lei în al doilea rând și 100 de lei în al treilea rând.

×
Subiecte în articol: ministru taxa cearşaf plaja Mamaia Nord tarife
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close