Antena 3 CNN Actualitate România primește 470 de milioane de euro, bani europeni, pentru cumpărarea a zeci de trenuri electrice | Rutele pe care vor circula

România primește 470 de milioane de euro, bani europeni, pentru cumpărarea a zeci de trenuri electrice | Rutele pe care vor circula

Ministerul Transporturilor cumpără 62 de trenuri electrice. Ramele electrice achiziționate vor fi operaționale pe 11 rute.

România primește 470 de milioane de euro, bani europeni, pentru cumpărarea a zeci de trenuri electrice | Rutele pe care vor circula
Sursa foto: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România/ Facebook
de Silvia Preda    |    12 Oct 2023   •   22:23

"Ministerul Transporturilor și Infrastructurii atrage peste 470 milioane de euro din Fondul de Modernizare pentru o investiție de eficiență energetică în sectorul transporturilor-material rulant sustenabil. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a primit miercuri din partea BEI confirmarea finanțării proiectului, proiect finanţat prin Fondul pentru Modernizare, cu o valoare de peste 470 milioane euro, conducând la atingerea obiectivelor prioritare ale ministerului de resort în ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii feroviare, prin achiziția de material rulant eficient.

Noua investiție propusă se va materializa în achiziția a 62 de trenuri electrice și va conduce la creșterea frecvenței de călătorie utilizând transportul feroviar și la o reducere semnificativa de emisii de CO2 (12.014,7t CO2/an, ceea ce reprezintă 29,2 % raportat la situația actuală)", anunță ministerul.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii atrage peste 470 milioane de euro din Fondul de Modernizare pentru o...

Publicată de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România pe Joi, 12 octombrie 2023

Trenurile electrice vor fi operaționale pe 11 rute

Potrivit sursei citate, ramele electrice achiziționate vor fi operaționale pe 11 rute, respectiv București Nord – Ploiești Vest – Brașov, Brașov – Gheorghieni, București Nord – Ploiești Sud – Adjud, București Nord – Roșiori Nord, București Nord – București Obor, București Nord – Fundulea, Arad – Timișoara – Caransebeș, Huedin – Cluj – Bistrița, Iași – Pașcani – Suceava și Bacău – Pașcani, Fetești - Constanța.

"Proiectul se va finaliza în 2027 și contribuie la sprijinirea utilizării tehnologiilor cu emisii reduse de carbon în transportul feroviar, prin îmbunătățirea transferului modal care va asigura reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, în conformitate cu obiectivele Comisiei de reducere a impactului asupra mediului și de îmbunătățire a eficienței energetice", se arată în finalul comunicatului.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close