Antena 3 CNN Actualitate Metroul ar putea să nu mai funcţioneze din data de 15 mai. Sindicaliștii amenință cu încetarea activității

Metroul ar putea să nu mai funcţioneze din data de 15 mai. Sindicaliștii amenință cu încetarea activității

Metroul ar putea să nu mai funcționeze din 15 mai, din cauza lipsei subvenției și a aprobării bugetului.

Metroul ar putea să nu mai funcţioneze din data de 15 mai. Sindicaliștii amenință cu încetarea activității
Sursa foto: Facebook/ Metrorex
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   18:15

Metroul ar putea să nu mai funcționeze din 15 mai, în lipsa subvenției și a aprobării bugetului, deoarece nu va mai avea mijloace financiare să plătească datoriile față de angajați și terți, a afirmat, miercuri, Marian Artimon, președintele Unității Sindicatul Liber Metrou (USLM), într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

"În conformitate cu Legea bugetului există un articol 73, alineatul 8, care nu-ți dă voie să faci un buget dacă pierderile nu sunt mai mici cu dublul sumei cu care crești salariile.

Mai există această Ordonanță potrivit căreia, dacă în 120 de zile de la aprobarea legii bugetului nu se aprobă bugetul societății comerciale, acea societate nu mai are dreptul la subvenție.

Este în mâna Guvernului să schimbe această Hotărâre de Guvern. (...) Dacă nu ai buget aprobat, nu mai dă subvenție. Fără subvenție, cum să funcționezi? Trebuie scoasă această prevedere din Hotărârea Guvernului(...)", a menționat Marian Artimon.

El a subliniat că, în următoarea perioadă, USLM va face tot ceea ce îi stă în putință, conform legii, prin mijloacele pe care le are ca sindicat, "să atragă atenția opiniei publice că este cel mai mare risc, ca de la 15 mai metroul să nu mai circule, CFR Călători să nu mai circule, pentru că nu vor plăti datoriile".

Potrivit acestuia, principalele probleme ale Metrorex sunt subfinanţarea cronică și deficitul de personal. În prezent, Metrorex are 5050 de salariați, deficitul de personal fiind de peste 800 de angajați.

×
Subiecte în articol: Metrorex metrou grevă Metrorex
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close