Antena 3 CNN Actualitate Metodele folosite de hackeri pentru a fura contul tău de Instagram. Cum poți să-l recuperezi rapid

Metodele folosite de hackeri pentru a fura contul tău de Instagram. Cum poți să-l recuperezi rapid

În ultima vreme, hackerii au dezvoltat metode pentru a fura conturile utilizatorilor, în special cele de Instagram și Facebook, instrumente vitale de marketing și networking. De cele mai multe ori, infractorii profită de victime și le cer sume de bani în schimbul conturilor pe care le-au furat.

Metodele folosite de hackeri pentru a fura contul tău de Instagram. Cum poți să-l recuperezi rapid
Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    24 Ian 2024   •   10:06

Multe persoane se plâng de faptul că le-au fost sparte conturile de Facebook sau Instagram, iar hackerii au acces la datele personale.

Matthew Krull, un specialist în media socială la agenția de comunicare Novita, susține că utilizatorii obișnuiți se confruntă des cu situații de acest gen.

Cum îți dai seama dacă ți-a fost spart contul de Facebook sau Instagram

De cele mai multe ori, hackerii schimbă imediat datele personale cu scopul de a îndepărta utilizatorul de propriul cont.

Este important ca utilizatorii să știe că, în momentul în care adresa de email sau parolele sunt schimbate, aceștia primesc o alertă prin email de la adresa [email protected].

Astfel, dacă te afli în situația în care primești un astfel de mesaj și nu ai făcut o modificare în acest sens, este un semn că un hacker ar putea avea acces la contul tău.

Citește și: De ce e importantă actualizarea la zi a programelor din calculatorul tău când vine vorba de securizarea datelor 

Instagram te va avertiza și în cazul unor "încercări suspecte de conectare", ceea ce poate însemna că un hacker încearcă să acceseze contul tău.

Un alt aspect important de menționat este ceea ce se întâmplă cu noutățile din fluxul tău. Cu alte cuvinte, dacă vezi  fotografii noi, reels-uri sau insta-story-uri despre care nu ai nicio idee, cel mai probabil contul de Instagram a fost compromis. 

În unele cazuri, urmăritorii tăi pot primi mesaje directe de pe profilul tău, mesaje pe care tu nu le-ai trimis.

Cum îți recuperezi contul personal de Instagram

Vestea bună este că, dacă ți-a fost spart sau furat contul de Instagram, există posibilitatea să-l recuperezi. Tot ce trebuie să faci este să acționezi rapid și să-l alungi pe hacker, înainte ca acesta să îți modifice datele, să șteargă pozele sau să posteze pe profilul tău, notează keepsecurity.com.

De altfel, dacă hackerul ți-a blocat accesul sau ți-a șters contul, este posibil ca echipa de suport Instagram să nu aibă posibilitatea de a-l recupera.

O altă situație este cea în care hackerul a avut mult timp la dispoziție și a reușit să salveze și să schimbe detaliile contului tău, precum parola, adresa de email și numărul de telefon. În acest caz, procesul de recuperare este mai dificil. Apelează la funcția asistență Instagram pentru a recuperarea contului tău.

×
Subiecte în articol: Instagram recuperare cont hacker
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close