Antena 3 CNN Actualitate METEO. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile

METEO. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile

METEO. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile
Sursa foto: Foto: pexels.com
21 Iul 2019   •   20:58

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea devine caniculară, cu maxime care vor putea depăși 36 de grade Celsius, după care se va răci din nou.

LUNI

Vremea va fi caldã, local canicularã în Câmpia Românã. Dupã-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU), va atinge sau va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, pe arii relativ extinse în regiunile sudice şi cu totul izolat în vestul şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, dar vor fi şi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea local la munte, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe suprafeţe mici se vor acumula cantitãţi de apã însemnate, de peste 20...25 l/mp şi va cãdea grindinã.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

MARȚI

Vremea se va rãci, iar valorile termice vor deveni uşor mai scãzute decât cele normale la aceastã datã în Maramureş, în cea mai mare parte a Moldovei şi parţial în Transilvania şi în Muntenia, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice. Cerul va fi temporar noros. Mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în centrul, estul, sudul ţãrii, la deal, la munte şi doar izolat în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 33 de grade în vestul şi sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

MIERCURI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime, în general, între 9 şi 19 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, local în estul teritoriului, la munte şi pe suprafeţe mici în regiunile sudice şi centrale.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close