Antena 3 CNN Actualitate Media Raportul de activitate al TVR a fost respins. Conducerea ar putea fi demisă

Raportul de activitate al TVR a fost respins. Conducerea ar putea fi demisă

Raportul de activitate al TVR a fost respins. Conducerea ar putea fi demisă
20 Sep 2017   •   14:16

Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2016 a primit marţi aviz negativ în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului, după ce 17 aleși au votat pentru respingerea raportului. Un singur vor a fost în favoarea acestuia, existând şi două abţineri. 

Prin urmare, conducerea SRTv ar putea fi demisă.

Dezbaterea raportului a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi, la solicitarea preşedintelui Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda. 

În semn de protest, parlamentarii PNL s-au retras de la şedinţă, anunţul fiind făcut de preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu. "Nu vom participa la audierea reprezentanţilor SRTv. Ni se pare că pe repede înainte e o situaţie extrem de importantă şi serioasă pe care nu o putem trata cu superficialitate", a argumentat el. 

Preşedintele - director general al SRTv, Irina Radu, a susţinut că 2016 a fost un an în care instituţia a încheiat pe plus din punct de vedere financiar şi a ajuns la un echilibru pe editorial. 

"Am încercat să o onorăm din respect pentru dvs., deşi a fost aşa o invitaţie foarte bruscă, având în vedere că a fost un an foarte greu - anul 2016 - nu cred că trebuie să intru acum în prezentarea raportului cu toate amănuntele, cred că sunt doar nişte aspecte pe care aş dori să le precizez. Vorbim de acest raport în situaţia în care a fost anul despre care vorbim, ultimul an cu finanţare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTv ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producţie, cu lipsa finanţării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut faţă onorabil", a arătat Irina Radu. 

Ea a precizat că s-a pornit în 2015 "cu o televiziune distrusă, cu ştiri care se ratau''. "Cred că am reparat aceste lucruri, am ajuns la un echilibru, asta arată şi sondajele de opinie şi rezultatele cercetărilor noastre. (...) În anul 2016 TVR a încheiat financiar pe plus", a spus Irina Radu. 

La finalul şedinţei, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a arătat că raportul de activitate al TVR pe anul 2016 aştepta să fie dezbătut de câteva luni. 

"Cifrele din raport nu arătau foarte bine. Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici raportul a întrunit aviz negativ şi la Comisiile de buget. Aşteptările noastre cel puţin în plan managerial de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanţare sustenabile pentru Televiziunea Română. Aşteptăm acum ca o o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calităţii emisiunilor de aşa manieră încât să obţină un vot în unanimitate pozitiv în şedinţele reunite ale Parlamentului. Deocamdată, aceste standarde nu au fost întrunite'', a declarat Radu Preda. 

El a adăugat că nu se discută de calitatea emisiunilor, ci de actul managerial. 

Votul final aparţine plenului. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: TVR aviz negativ
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close