Antena 3 CNN Actualitate Media O celebră jurnalistă TV a încetat din viață

O celebră jurnalistă TV a încetat din viață

O celebră jurnalistă TV a încetat din viață
Sursa foto: foto: horizonpost.com
14 Oct 2015   •   19:24

Jurnalista BBC Sue Lloyd-Roberts a încetat din viață la vârsta de 64 de ani, anunță televiziunea britanică. Jurnalista suferea de leucemie și a murit din cauza complicațiilor suferite după un transplant cu celule stem. Aceasta lansase un apel public pentru găsirea unui donator compatibil și ținea un video blog în care mărturisea în luna august că se luptă cu pneumonia.

Printre cei care au ținut să-i aducă un omagiu public se află și celebrul lider al opoziției din Myanmar Aung San Suu Kyi, care a lăudat "marele curaj" al acesteia.

Doamna Lloyd-Roberts a murit marți la University College Hospital din Londra.

Aceasta lucrase în trecut și la ITN și realizase reportaje din Siria, Burma și Coreea Nord, fiind o activistă importantă în favoarea drepturilor omului.



Directorul general al BBC Tony Hall a descris-o ca fiind un pionier al video-jurnalismului și a elogiat determinarea ei extraordinară și curajul de care a dat dovadă. "Era pur și simplu o femeie remarcabilă care realiza povești remarcabile. Ne va lipsi foarte mult", a spus acesta.

În 2011, Sue Lloyd-Roberts a devenit primul jurnalist care a intrat în orașul Homs, așa intitulată capitală a revoluției siriene. A fost condamnată în absență în China la șapte ani de închisoare pentru relatările ei, fiind printre primii jurnaliști care a vorbit despre mutilarea genitală a femeilor.

A primit un premiu Emmy pentru relatările sale despre Coreea de Nord.


×
Subiecte în articol: BBC leucemie
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close