Antena 3 CNN Actualitate Media Mirel Curea, atac dur la Grigore Cartianu: Tablagiu de presă al Poliției Politice

Mirel Curea, atac dur la Grigore Cartianu: Tablagiu de presă al Poliției Politice

Mirel Curea, atac dur la Grigore Cartianu: Tablagiu de presă al Poliției Politice
22 Feb 2019   •   12:49

Cunoscut sub numele Grigore Cartianu, a intrat în legendă sub numele „Gregoar Lecriven”, în urma precizării „moaosi-jo-sui-ecriven” slobozit către Paulo Coelho, împreună cu o broșură cu dedicație despre Gică Hagi împinsă drept mărturie, la începutul unei vizite făcute de scriitorul sud-american în redacția EvZ, scrie jurnalistul Mirel Curea.

Ei bine, la începutul acelui an 2007, Gregoar a scris un editorial de pomină în cotidianul EvZ. În care arăta că nu are rost să o așteptăm pe Fecioara Maria, din moment ce îl avem pe Traian Băsescu, „un pământean păcătos” căruia nu ar fi bine ca românii să-i respingă „inițiativele sănătoase” și să-l suspende.

Una peste alta, Gregoar îi implora pe români să înțeleagă că Traian Băsescu aparține categoriei „oameni providențiali” care în ciuda păcatelor lor „au voința politică de a face ceva pentru națiunea care i-a înscăunat”. Ca să fie convingător, în stilul lui de scriitor de vagoane, dezlegător de noduri feroviare, Gregoar a venit și cu un exemplu elocvent de personalitate istorică providențială pentru poporul său, generalul fascist Francisco Franco. Pentru Lecriven nu părea să conteze faptul că pe Franco nu l-a înscăunat deloc națiunea spaniolă, ci a venit la putere în urma unui sângeros război civil (1936-1939), care a făcut peste 600. 000 de victime din rândul națiunii spaniole, a distrus 183 de orașe și a făcut pierdut la ruși tezaurul Băncii Spaniei, în valoare actualizată de 25 de miliarde de euro. Curată providență!

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close