Antena 3 CNN Actualitate Media Facebook şi Instagram, un pericol pentru minori. Zilnic, 100.000 de copii sunt hărțuiți pe platformele Meta

Facebook şi Instagram, un pericol pentru minori. Zilnic, 100.000 de copii sunt hărțuiți pe platformele Meta

Reţelele de socializarea au devenit un real pericol pentru copii. Cele mai multe cazuri de hărțuiri au loc prin intermediul acestor rețele, care le permit utilizatorilor să posteze poze indecente şi să se ascundă în spatele unor conturi false.

Facebook şi Instagram, un pericol pentru minori. Zilnic, 100.000 de copii sunt hărțuiți pe platformele Meta
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   09:29

La momentul actual, Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram. Minorii au parte zilnic de hărţuire sexuală online, inclusiv prin "imagini ale organelor genitale ale adulţilor", potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice miercuri seară, relatează The Guardian.

Dosarul judiciar făcut public include mai multe acuzaţii împotriva companiei, bazate pe informaţiile primite de biroul procurorului general din New Mexico din prezentările angajaţilor Meta şi comunicările dintre angajaţi. Documentele descriu un incident din 2020, când fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct (Instagram direct Messenger), produsul de mesagerie al Instagram.

"Acesta este genul de lucru care enervează Apple până la punctul de a ameninţa că ne vă scoate din App Store", s-a înfuriat un angajat Meta, potrivit documentelor. Un angajat senior Meta a descris modul în care propria fiică a fost abordată prin Instagram, ca mărturie în faţa Congresului SUA, la sfârşitul anului trecut. Eforturile sale de a rezolva problema au fost ignorate, a spus el.

Citeşte şi: Site-urile care vând lucrări de licență, masterat sau doctorat se închid. Amenzi de 200.000 lei pentru cei care încalcă legea

Dosarul este cel mai recent dintr-un proces iniţiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie, care susţine că reţelele sociale ale Meta au devenit pieţe pentru prădătorii de copii.

Meta a emis o declaraţie ca răspuns: "Vrem ca adolescenţii să aibă online experienţe sigure, adecvate vârstei, şi avem peste 30 de instrumente pentru a-i sprijini pe ei şi pe părinţii lor. Am petrecut un deceniu lucrând la aceste probleme şi angajând oameni care şi-au dedicat cariera pentru a menţine tinerii în siguranţă şi a-i sprijini online".

O prezentare internă din 2021 despre siguranţa copiilor a fost, de asemenea, menţionată în proces. Un slide a afirmat că Meta este, în ceea ce priveşte sexualizarea minorilor pe IG, notabilă în comentariile sexualizate la conţinutul postat de minori.

 

×
Subiecte în articol: Facebook Instagram Meta minori copii hărțuiți
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close